idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (4)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (108)
  • Soru ve Cevap (1)

Metis Yayınları İnsan Olmak - Engin Geçtan

Kendinizi tanıma yolculuğuna çıkmak ister misiniz? Peki; ailenizi, arkadaşlarınızı ve çevrenizdeki diğer insanları? Kelimenin tam anlamıyla insan ve insan olmak aslında nedir? Bu soruları ve çok daha fazlasını cevaplayan tek bir kitap arıyorsanız Engin Geçtan imzalı İnsan Olmak kitabına şans vermelisiniz. Yazar, insanlığı okurlarına hiç tahmin etmeyecekleri şekilde açıklıyor. Baş ucu kitabı niteliği taşıyan İnsan Olmak, ilk cümlesinden son cümlesine kadar her bir noktasında apayrı anlam barındırıyor. Yalnızca insanı tanımlamıyor, insanın önce kendini anlamasını sağlıyor. İnsan Olmak, okurken şaşıracağınız ve kendinizden bir değil birden fazla parça bulacağınız bir kitap. Öyleyse gelin, kitabın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"İnsan Olmak" adlı kitabı neden okumalısınız?

184 sayfa ve 12 bölümden oluşan İnsan Olmak, aslında göründüğü kadar kısa değil. Eser, bir solukta okunacak kitaplar kategorisine girmiyor. Tam tersi, yavaşça ve dönüp tekrar okunabilecek kitaplar arasında. İnsanın bir başkasını sevip anlayabilmesi için önce kendini anlayıp sevebilmesi gerek diyor Geçtan. Devamında ekliyor: "Kendisine değer vermeyen insan başkalarının duygusal ihtiyaçlarını da algılayamaz.". Okurken tokat etkisi yaratabilecek gerçekler barındıran kitap, herkesten önce insanı kendiyle yüzleştiriyor. Kitabın dili akıcı olsa da her bir kelimesinde ayrı anlam taşıyan bu eseri, sessiz bir ortamda ve dikkatle okumak gerek. Ömür boyu faydalanabileceğiniz yapıt; kendinizi çaresiz, bunalmış ve kaybolmuş hissettiğinizde size el uzatacak, yol gösterecek bir rehber niteliğinde. Belki de İnsan Olmak kitabını değerli kılan nokta, insanın bitmek bilmeyen anlam arayışına biraz da olsa çare olmasıdır.

 

Bunları biliyor muydunuz?

İnsan Olmak, 1983 yılında yayımlanır ve günümüze kadar birçok baskı yapar. Ankara'da görev yaparken İstanbul'dan gelen isimsiz bir misafirin ziyareti Geçtan'ı derinden etkiler ve kendine sorar: "Bu ziyaret olmasaydı bu kitap yine de yazılır mıydı, yazılsaydı aynı olur muydu? Bu soruların cevapları hayatın bilinmezliğinden bir ya da ikisi". İnsan Olmak, aslında bir psikiyatrist olan Geçtan'ın üçüncü kitabı. İlk iki kitabı akademik dünyaya uygun bir şekilde yazılmış olsa da bu eserinde kalıpları kırdığından bahseder. İlk yayımlandığında neyle karşılaşacağını öngörememiş olsa bile yıllar geçtikçe okurların kitapla kurduğu bağ, Geçtan'ı etkiler. Okurlarına birden fazla kıymetli eser bırakan Geçtan, 2018 yılında hayata veda eder.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Asıl uzmanlık alanı psikiyatri olan Geçtan, yazarlık kariyerinde toplam 18 kitap yayımlar. İnsan Olmak kitabından sonra dilerseniz yazarın okurları tarafından çok beğenilen Hayat ve Zamane isimli kitaplarına da göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.