Kargo Bilgileri
Ürün Özellikleri
İmzalı Kitap
HayırYazar
Metin KayaoğluKitap Formatı
CiltsizBasım Dili
TürkçeKitap Seti
HayırSayfa Sayısı
548‘71 Devrimcileri’nin üç efsane adından biri olan İbrahim Kaypakkaya, “Örsle çekiç arasında yoğrulduk” diyordu, kısa süre sonra öldürülmek üzere alınacağı hücresindeki deftere yazdığı bir dizesinde.
Bu dört yalın sözcükte, o hücrede verdiği destansı mücadele yanında, Kaypakkaya’nın Marksizmi Türkiye’ye özgülemesindeki iç mücadelenin de bulunduğu savunuluyor. O, Marksizmin dünya-tarihsel diyalektiğini edinmek için çetin bir yoğrulma işleminden geçmişti. Bu edinim, Türkiye’de Marksizmin Kaypakkaya’da özgülleşen devrimci diyalektiği olarak adlandırılıyor.
Bu çalışmada, Kaypakkaya’nın ortaya çıktığı tarihsel ve teorik ortam yanında, Kaypakkaya’dan sonraki gelişmeler de ele alınıyor. Kaypakkaya’nın fikirlerinin sol hareketi nasıl etkilediğine ek olarak, kimlerden etkilenmiş olabileceği de tartışılıyor. Kaypakkaya’nın İdris Küçükömer ve Kemal Tahir’den etkilenip etkilenmediği sorgulanıyor.
Kaypakkaya, bu düzenin karşısına salt eylemiyle, ya da yalnızca fikriyle değil; eylemi, söylemi ve yüreğiyle çıkmış bir tam-komünisttir.
Bu çalışma, Kaypakkaya’nın ömrü yarım yüzyılı aşan yapıtına bir saygı ilanıdır.
(Tanıtım Bülteninden)
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.