idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Elinizdeki kitapla, Osmanlı’nın yıkılış, cumhuriyetin kuruluş sürecine, tek partili ve çok partili döneme, ihtilallere tanıklık etmiş hassas ve milliyetçi bir kadın yazarın dünyasına tanıklık edeceksiniz. Devrinde 'ümmü’l-muharrirat' yani 'kadın yazarların annesi' unvanına layık görülen Halide Nusret Zorlutuna, edebi ve tarihi tanıklığı itibariyle, muhafazakâr ve modern kimliği ile dikkate değer bir muharrir. 80 küsur yıl yaşamış olan yazarın hayatı ve eserlerini inceleyen bu monografi çalışması ilk defa yapılıyor. Süreli yayınlarda kalmış Halide Nusret’e ait çok sayıda yazıyı gün yüzüne çıkıyor. Yakınları ile yapılan röportaj ve hatıralarla yazarın biyografisinin bütün detayları ortaya konuyor. Batı’da kadın hareketlerinin artışı ve bunun edebiyata yansıması ile ortaya çıkan feminist edebiyat kuramının teklif ettiği en önemli ve dikkate değer hususlardan biri kadını tarih içinde görünür kılmaktır. Bu teoriye göre, kadın ataerkil tarihte yok sayılmış ya da yeterince incelenmemiştir. Bu teori ortaya atıldıktan sonra, kadın edebiyatı üzerine araştırmalar çoğalmış, tarihte, edebiyatta, sanatta kadının rolü ve katkısı ile ilgili pek çok çalışma meydana gelmiştir. 20. yüzyılın başlarında Halide Nusret’in 'şaire hanım' olarak edebiyat çevrelerinde nasıl kabul gördüğünü, matbuat âleminde nasıl var olduğunu ortaya koyan çalışma, kadın edebiyatı açısından da ayrıca değer taşıyor.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.