Benzer Ürünler
1402'de yapılan Ankara Savaşı'nda Osmanlı ordusu yenilgiye uğramış, Osmanlı hükümdarı Yıldırım Bayezid, Timur'a esir düşmüştü. Yenik hükümdarın oğullarından bazıları, kızı ve sevdiği kadın da esirler arasındaydı. Yıldırım Bayezid sekiz ay sonra ölecek, Anadolu kaosa sürüklenip, acı ve gözyaşına boğulacaktı.
Koca devlet hükümdarsız kalmış, Fetret Devri başlamıştı.
Elinizdeki kitap, Timur'un "Yüzyıllık Osmanlı Devleti sona erdi" dediği karanlık dönemi anlatan, roman tadında okunan bir tarih çalışması. Namık Doymuş, 20 yıla yakın süren Fetret Devri'ni ve ardından gelen yeniden kuruluşun öyküsünü ayrıntılarıyla ele alıyor, tarihimizin pek kurcalanmamış kesitlerine ışık tutuyor.
Ankara Savaşı ve Yıldırım Bayezid'in yakalanması...
Bursa'nın yakılması...
Yıldırım Bayezid'in kafese kapatılması...
İzmir'in kuşatılması ve vahşet günleri...
Çelebi kardeşlerin taht kavgası...
Şeyh Bedrettin, Torlak Kemal ve Börklüce Mustafa isyanları...
Sayfa Sayısı: 252
Baskı Yılı: 2009
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.