idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Anadolu'nun güneybatı köşesinde bulunan, bugün Teke yarımadasını kapsayan bölge Antik Dönem'de Lykia olarak adlandırılmaktaydı. Oldukça dağlık bir yapıya sahip olan bölge bu özelliği bakımından kendisine özgü unsurları koruyabilmiş, bu bakımdan da Anadolu'nun dikkat çeken ve önemli bölgelerinden birisi olmuştur. Bölge, ticaret ve seyahat  açısından zengin Akdenşz Ticareti ve Anadolu'nun iç bölgelerine olan ulaşım konusunda bir bağlantı sağlaması nedeniyle stratejik önemini Antik Dönem'de de korumuştur. Bölgenin araştırma tarihçesi oldukça uzun bir zaman dilimini kapsamaktadır. Bu bağlamda düzenli kazı çalışmaları ve yüzey araştırmaları 20. yüzyılda başlamış ve günümüze kadar sayıca artış göstermiştir. Ksanthos - Letoon, Patara, Limyra, Myra - Andriake, Oinoanda, Kyaneai, Phellos, Olympos, Arykanda, Trebenna gibi pek çok kentte yürütülen önemli arkeolojik çalışmaların yanı sıra bölgedeki yol ağları üzerine tarafımızdan yapılan çalışmalar gibi genel coğrafyaya yönelik yüzey araştırmaları da bulunmaktadır. Bu araştırmalar yeni malzemeler bulunmasını ve mevcut verilen yeniden değerlendirilmesini, bu sayede de yeni tespit ve fikirlerin ortaya .ıkmasını sağlamakta, bunun neticesinde deLykia'ya ilişkin araştırmalar ve yayınlar gün geçtikçe artmaktadır. Tüm bunlar bölgede araştırmacıların daha doğru ve somut sonuçlar elde edibilmesinde fayda sağlayacak  aktif ve verimli bir araştırma sahası oluşturmaktadır.Ancak son otuz yılda artan çalışmalara rağmen bölgede epigrafik temelde yerleşimlerin statüleri, yaşadıkları değişimler ve teritoryum alanlarının tespitine ilişkin bir çalışma bulunmamaktadır ve bu eksiklik mevcut çalışmanın en önemli nedenlerinden bir tanesi olmuştur.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.