idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)

Altın Kitaplar Endişe Ağacı - Marianne Musgrove

Herkesin üstesinden gelmekte zorlandığı endişeli düşünceleri olur. Çocukların endişeleri yetişkinlerden biraz daha karmaşık ve içinden çıkılmaz gibi görünebilir. Juliet de çevresinde yaşadığı sorunlara karşı birtakım endişeleri olan çocuklardan biri. Avustralyalı yazar Marianne Musgrove, Endişe Ağacı kitabında gündelik hayatın içinde karşılaşılabilen endişeli duygu durumlarını anlatırken bu durumu aşmak için farklı bir çözüm sunuyor. Endişe Ağacı, 9 yaş üzeri olan ve duygularıyla baş etme becerilerini geliştirmek isteyen her okur için uygun bir eser. Ayrıca çocuk edebiyatına ait bir eser olmasına rağmen özellikle ebeveyn olan yetişkinlerin yararlanacağı kitaplardan biri.

 

"Endişe Ağacı" adlı kitabı neden okumalısınız?

Endişe Ağacı kitabında Marianne Musgrove, endişeleriyle başa çıkarken bedensel bir takım tepkileri de yönetmek zorunda kalan Juliet'i ve onun aile içindeki günlük yaşantısını anlatıyor. 10 yaşında olan Juliet, küçük kız kardeşinin kulak tırmalayıcı şarkılar söylemesi ve rahat hareketleri, en iyi iki arkadaşının birbirini kıskanması, koleksiyonundaki parçalardan birinin eksilmesi gibi sebeplerle derin endişeler taşıyor. Psikolog olan annesinin "Duygularınızı açıkça ifade edin." demesi pek de işe yaramıyor çünkü herkesin sorunlarıyla baş etme yöntemleri farklı olabiliyor. Büyükannesinin çocukken kendi endişelerini uzaklaştırmak için uyguladığı ve işe yaradığını düşündüğü endişe ağacı, Juliet'in hayatında büyük bir fark yaratıyor. Odasının duvarına çizilmiş endişe ağacının her dalında farklı bir hayvan oturuyor. Endişelendiren her durum için görevlendirilen farklı bir hayvan, akşam olunca Juliet'in endişelerini onun için tutuyor. Böylece gece endişeleriyle uyumayan Juliet'in sabah da onlara ihtiyacı kalmıyor. Hikâye boyunca anlatma ve gösterme tekniğini ustalıkla kullanan Marianne Musgrove; akıcı, duygusal ve eğlenceli anlatımıyla çocuklar için olduğu kadar yetişkinlerin duygularına da arkadaşlık ediyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Çocuk kitap yazarı ve şair Marianne Musgrove'un kaleme aldığı Endişe Ağacı, yazarın ilk kitabı. Orijinal adı The Worry Tree olan kitap, 2007 yılında Avustralya'da ilk baskısını yapar. 2008 yılında Avustralya Aile Terapistleri Çocuk Edebiyatı Ödülü'nü, 2009'da ise ABD'de Yılın En İyi Çocuk Kitabı ödülünü alır. 2015 yılında Altın Kitaplar'dan çıkan 128 sayfalık Endişe Ağacı'nın Türkçeye çevirisini Doğanay Banu Pinter yapar. Ayrıca belirtelim; Endişe Ağacı, yazarın Türkçeye çevrilen tek kitabı.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Bazı duygu durumlarıyla baş etmek özellikle de çocuk yaşlardayken kolay olmayabilir. 3-12 yaş aralığına uygun olarak hazırlanan, yazar Bonnie Thomas imzalı Çocuklar İçin Duygularla İletişim Becerileri kitabı hikayeler ve etkinlikler açısından; Mert Arık imzalı Benim Zürafam Uçabilir kitabı da hayal etmek ve kendine inanmanın değerini anlamak açısından dikkatinizi çekebilir.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Marianne Musgrove
Çevirmen:Doğanay Banu Pinter

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.