Yeraltı Demiryolu
Yeraltı Demiryolu Kitap Açıklaması
2017 PULITZER ÖDÜLÜ / 2017 ARTHUR C. CLARKE ÖDÜLÜ /
2016 AMERİKAN ULUSAL KİTAP ÖDÜLÜ
Amerikan edebiyatının en yeni yıldızı Colson Whitehead’den, yayımlanır yayımlanmaz çağdaş klasikler arasında anılan cesur ve sarsıcı bir roman: Yeraltı Demiryolu. Whitehead, Amerika’nın adeta bağırsaklarını deştiği bu romanında “rüya” ülkesinin geçmişine uzanıyor ve okurunu uzun zaman terk etmeyecek ilham verici bir mücadele öyküsü anlatıyor. Dünyada bir başına kalmış bir kadının, Cora’nın dünyaya kafa tutma öyküsü bu; öldürmeyip güçlendiren darbelerin, birer nişan gibi taşınan yara izlerinin ve zamanı gelince ya ödenen ya da ödetilen bedellerin öyküsü. Öyle bir öykü ki, çağın karanlığında pırıl pırıl parlıyor ve dört bir yanı saran kötülüğün bataklığında kaybolan ruhlara kuzey yıldızı misali yön gösteriyor.
Eleştirmenlerden tam not alan, çoksatarlar listelerinde aylar boyunca bir numarada kalan ve ödüllere doymayan Yeraltı Demiryolu, Sefiller’den Sevilen’e uzanan bir yelpazede yer alan engin çağrışımlarıyla son yılların en önemli ve en çok ses getiren kitaplarından biri.
YILIN EN İYİ KİTAPLARI,
The New York Times, Amazon, Wall Street Journal, Washington Post, Time, NPR, Goodreads, Oprah’s Book Club
(Tanıtım Bülteninden)
- Kitap Adı: Yeraltı Demiryolu
- Yazar: Colson Whitehead
- Mizanpaj: Çelebi Şenel , Çelebi Şenel
- Çevirmen: Begüm Kovulmaz
- Kapak Tasarımı: Nazlım Dumlu
- Yayınevi: Siren Yayınları
- Hamur Tipi: 2. Hamur
- Ebat: 13,5 x 19,5
- İlk Baskı Yılı: 2017
- Baskı Sayısı: 1. Basım
- Orijinal Adı: Underground Railroad
- Medya Cinsi: Ciltsiz
- Aldığı Ödüller: Pullitzer, Arthur C. Clarke
- Barkod: 9786055903671
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
18.04.2021
okunmalıİlk başta sıkıcı gelebilir ancak okudukça iyi ki yarıda bırakmamışım diyeceksiniz.
23.06.2020
Irkçılığa olan farkındalıkIrkçılığa karşı olan farkındalığı ve siyahı bireylerin amerikan tarihindeki yerini anlatan güzel bir kitap ama akıcıligi yer yer sıkabilir
15.10.2019
magnum opusKitap son yıllarda okuduğum en iyi eserlerden biri. İçinde edebiyattan iktisata, sosyolojiden, kolonyalizme kadar her şey mevcut. Kölelik, ABD'nin nasıl zenginleştiği, bu zenginliği nasıl kan, gözyaşı ve ölüm üzerinden kurduğu ana karakter ve yardımcı karakterler üzerinden o kadar güzel anlatılıyor ki eserin içinde kendinizi kaybedip bir anda kendinizi plantasyonlarda, güneyden kuzeye giden bir seyahatte buluyorsunuz. Casas'ın "Yerlilerin Gözyaşları" eserinin okuyan üzerinde yarattığı öfke ve acıyı bu eserde edebi bir kurgu üzerinden bir kez daha hissediyorsunuz.