Stokta Yok
Yavaşla Kitap Açıklaması
Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)
Büyüğün küçüğü yendiği bir dünyadan, hızlının yavaşı yuttuğu bir dünyaya doğru gidiyoruz.
Afrika sözünde söylendiği gibi, “O kadar hızlı gidiyoruz ki ruhlarımız arkada kalıyor.”
Kemal Sayar, daha akıllı telefonların, daha hızlı internetin ve daha hızlı otomobillerin çağında yaşayan bizlere, üzerinde “Yavaşla!” yazan bir tabela gösteriyor âdeta. Hatırlamanın, o geniş şimdide yani anda olmanın, yavaşlığın keşfi ve keyfini sürmenin erdemleri üzerinde düşünmeye çağırıyor bizi. Herkesin zamansızlıktan yakındığı bu çağda; hız yapmanın zaman kazandırmadığını, o hızla benliğimizden, sevdiklerimizden ve biricik hayatımızı duyumsayarak yaşamaktan uzaklaştığımızı anlatıyor. Modern hayatın baş döndürücü hızından uzaklaşmak ve sevdiklerinin gözlerinin içine bakmak isteyenler için, bir kılavuz kitap.
Baskı üstüne baskı yaparak çok sayıda okura ulaşan Yavaşla, elinizdeki genişletilmiş yeni basımıyla, sizi yeni farkındalıklara çağırıyor.
Kapak Tasarım: Füsun Turcan Elmasoğlu
- Kitap Adı: Yavaşla
- Yazar: Kemal Sayar
- Yayınevi: Kapı Yayınları
- Hamur Tipi: 2. Hamur
- Ebat: 13,5 x 19,5
- İlk Baskı Yılı: 2018
- Baskı Sayısı: 1. Basım
- Barkod: 9789752448377
17.12.2020
HuzurKemal hocanın huzur veren konuşma ve öğütlerini toplu olarak bulacağıma inandığım bir yayın. Özelikle geleceğe yönelik kaygı ve telaşlardan arınarak, günü yaşamak adına seçkin bir kılavuz olduğu inancındayım.
15.12.2020
TanıklıkGünümüz dünyasına tanıklı etmemizi kolaylaştıran, yaşadıklarımızı ve tanık olduklarımızı derinden sorgulamamıza sebep olan çok önemli bir kitap. Yazarın kullandığı imgeler ve kelime seçimi takdire şayan. Kısa bölümlerden oluşması sıkılma ihtimalinizi minimalleştiriyor.
15.12.2020
Nereye yetişeceğiz?Kemal hoca gibi bir çok yazarı okuduktan sonra yaşamın o dişli çarklarına bunu yedirmek kolay olmuyor. ama şu da bir gerçek ki insan bilmeli, insan öğrenmeli, insan değişmeli... yemek yemek gibi... bir daha hiç acıkmamak için yemiyoruz. biliyoruz ki yine acıkıcağız. kitap okumak da öyle. o vitaminlere o zaman ihtiyaç vardı aldık. Sonra zaman geçiyor ve içinden tek bir cümle dahi hatırlamadığımız kitaplar oluyor. Ama hayatımızı, bakış açılarımızı öylesine sarıp sarmalamış ki biz çoğunu farketmeden içselleştirmişiz. Yavaşlada beni çok etkileyen kısım, Ruh konuşması idi. kitabın etkisiyle yavaşladığımı da hissediyorum. her gün aynı yollardan geçip gidiyoruz ama hızdan etrafımızdakileri bile farketmezken Kemal Hoca bize yavaşlayın diyor. Nereye yetişeceğiz? Ölüme mi?