Yaratıcılık Fırtınası
Yaratıcılık Fırtınası Kitap Açıklaması
Yaratıcı kaosun ortasında bize kılavuzluk eden Yaratıcılık Fırtınası, dünyaya yeni ve özgün fikirler getirirken, zorlanmadan ve akışın içinde kalarak nasıl yol alabileceğimizi gösteriyor.
-Joe Gebbia, Airbnb, CPO ve kurucu ortak-
Yaratıcılık tekildir, kişiye özgüdür, kural tanımaz ve ortaya çıkan eser de doğum anından itibaren biriciktir.
Peki bu kadar ele avuca sığmaz bir olgunun evrensel kuralları olabilir mi?
Rhode Island Tasarım Okulu profesörlerinden, yazar Kyna Leski’ye göre evet. Leski’ye göre sanatçılar, mimarlar, şairler, mucitler, bilim insanları ve yaratıcı bir işe imza atan herkes, daha önce var olmayan bir şeyi vücuda getirirken aynı yollardan geçiyor. Ve yazar söz konusu süreci fırtına metaforuyla açıklıyor: Yaratıcı bir eser de tıpkı fırtına gibi bir sessizliğin ardından ortaya çıkar; yaratıcı süreç dinamiktir, sürekli hareket halindedir, akışkandır. İnsanlar yaratıcı bir sürecin içindeyken önce önyargılarından sıyrılır, veri toplar, araştırma yapar, nesneleri bir araya getirir, kimi zaman yolunu kaybeder, yeni bağlantılar kurar; durur, dinlenir, bazen pes etmenin eşiğine gelir, yeniden başlar…
Kyna Leski’nin satırlarını okurken, yaratıcı bir sürecin eşlik ettiği fırtınanın içinde kaybolup gitmemeyi öğreniyor, fırtına dindiğinde ortaya çıkan berrak gün doğumlarının ışığında yıkanan yeni bir dünya ile tanışıyoruz.
(Tanıtım Bülteninden)
- Kitap Adı: Yaratıcılık Fırtınası
- Yazar: Kyna Leski
- Genel Yayın Yönetmeni: Pelin Özkan
- Yayına Hazırlayan: Hale Akman
- Çevirmen: Zeynep Kökkaya
- Yayınevi: Mediacat Yayıncılık
- Hamur Tipi: 2. Hamur
- Ebat: 14,5 x 21,5
- İlk Baskı Yılı: 2017
- Baskı Sayısı: 1. Basım
- Orijinal Adı: The Storm of Creativity
- Medya Cinsi: Ciltsiz
- Barkod: 9786052314005
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
18.12.2020
yaratıcılık fırtınasıİş dünyası ve iletişim alanı denince akla ilk gelen yayınevlerinden biri olan Mediacat’ten çıkan Yaratıcılık Fırtınası, akıcı bir düzende yaratıcılık kavramını işliyor.
Kitapta yaratıcılığın bireysel ve dağınık bir süreç olduğunun altı çizilse de bazı evrensel kuralların mevcut olunduğunu fırtına metaforu üzerinden anlatıyor..