idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (36)
  • Soru ve Cevap (2)

Dünya klasikleri içinde farklı bir yere sahip olan; tutku, nefret, hırs, intikam ve aşk konulu bir roman okumak ister misiniz? Aşk diyoruz fakat bu roman diğer aşk temalı romanlardan çok daha farklı. 19. yüzyıl İngiltere'sinde geçen, hastalıklı bir aşk ve öç alma hikâyesi olan Emily Bronte imzalı Uğultulu Tepeler romanında okuyucu, büyük ve tutkulu bir aşkın nasıl bitmek bilmeyen bir intikam arzusuna ve nefrete dönüştüğüne şahit oluyor. Gelin, yetişkinlere hitap eden bu sürükleyici romanın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Uğultulu Tepeler" adlı kitabı neden okumalısınız?

Uğultulu Tepeler, gerek konu gerek üslup bakımından bambaşka bir yerde duruyor. Kimilerine göre yazılmış en büyük aşk romanı, kimilerine göre her okunduğunda farklı tatlar bırakan çağ ötesi bir eser. Olaylar o kadar akıcı kurgulanmış ki, kitabın 408 sayfa olması sizi korkutmasın. Gözlemci bakış açısıyla kaleme alınan roman, günümüzden geçmişe bir yolculuk yaptırıyor. Eser, Uğultulu Tepeler'e yakın bir yere kiracı olarak gelen Bay Lockwood'un bakış açısıyla başlıyor. Daha sonra Bay Lockwood'un hizmetçi Nelly ile tanışmasıyla okuyucu, hikâyeyi Nelly'nin ağzından dinlemeye başlıyor. Nelly, okuyuculara Heathcliff ve Catherine'in yıllar süren saplantılı ilişkilerini ve bu ilişki çevresinde gelişen olaylar silsilesini anlatıyor. Heathcliff ve Catherine'in hikâyesi, Catherine'in babasının seyahat dönüşünde kimsesiz bir çocuk olan Heathcliff'i yanında getirmesiyle başlıyor. Heatchliff, aile üyelerinden en çok Catherine ile anlaşıyor ve ilişkileri bir yerden sonra aşka dönüşüyor. Bu aşk masum olmaktan öteye geçerek uzun yıllar sürecek büyük bir intikam arzusuna evriliyor. Uğultulu Tepeler, yalnızca Heathcliff ve Catherine etrafında dönüyor gibi görünse de aslında geniş bir karakter yelpazesi bulunuyor. Bu yüzden ilk başta karakterleri oturtmak zaman alsa da bir yerden sonra kendinizi romanın içinde hissedeceksiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

19. yüzyılın ikinci yarısı, İngiltere'de orta sınıfın yükselişini temsil eder. Uğultulu Tepeler'in yazarı Emily Bronte ve kız kardeşleri, kadınların edebiyatla uğraşmasının hoş görülmediği bu dönemde erkek takma isimleri kullanarak şiirler yazar. 1847 yılında Emily Bronte, ilk ve tek romanı olan Uğultulu Tepeler'i takma isimle yayımlatır ancak bir yıl sonra tüberküloz sebebiyle hayatını kaybeder. Ölümünden sonra ablası, Uğultulu Tepeler'i Emily Bronte'nin asıl ismiyle yeniden yayımlatır. Yayımlandığı günden bugüne kadar dikkatleri üzerine çeken roman, birçok defa beyaz perdeye uyarlanır. Siz de romanı bir de izleyici gözüyle değerlendirmek isterseniz 2019 yılında yayımlanan ve izleyiciler tarafından beğenilen "Wuthering Heights" (IMDb: 7.5) adlı mini diziye bir şans verebilirsiniz.

 

Bu kitabısevenler için diğer önerilerimiz

Uğultulu Tepeler'i okuduktan sonra dilerseniz yazarın ablası Charlotte Bronte'nin okuyucular tarafından ilgiyle karşılanan Jane Eyre isimli romanına göz atabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Emily Bronte
Çevirmen:Naciye Akseki Öncül

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.