Şimdiki Çağ-Başkaldırının Ölümü Üzerine
Şimdiki Çağ-Başkaldırının Ölümü Üzerine Kitap Açıklaması
Ludwig Wittgenstein’ın 19. yüzyılın en önemli düşünürü dediği Kierkegaard, Şimdiki Çağ: Başkaldırının Ölümü Üzerine’de medyanın gücünü felsefi göstergelerle ortaya koyuyor.
Varoluşçuluğun babalarından biri olarak kabul edilen Kierkegaard’ın bu kitabını okurken işlediği toplumla -aradan yüzyıllar geçmesine rağmen- şimdiki çağdaki toplum arasındaki benzerlikleri okuyunca şaşıracak ve medyanın insanlar üzerindeki etkisini bir kez daha göreceksiniz.
“Halk her şey olduğu kadar bir hiçtir, iktidarlar arasında en tehlikelisi ve en siliğidir: Adamın biri ortaya çıkıp halk adına tüm ulusa seslenebilir ve halk hâlâ tek bir gerçek insandan daha azdır, her hâlükârda önemsizdir. ‘Halk’ nitelemesi tefekkür çağının aldatıcı bir hokkabazlığı eliyle üretiliyor; bu yolda kendisini bu canavarla özdeşleştiren birey üzerinde, somut gerçekliklerin yoksul göründüğü bir karşılaştırmada göklere çıkaran çağ eliyle…” Türkçe olarak ilk kez yayımlanıyor…
(Tanıtım Bülteninden)
- Kitap Adı: Şimdiki Çağ-Başkaldırının Ölümü Üzerine
- Yazar: Soren Kierkegaard
- Kitap Tasarımı: Mehmet Ulusel
- Çevirmen: Bülent Tokdemir
- Editör: Nadide Altuğ
- Yayınevi: Paris
- Hamur Tipi: 2. Hamur
- Sayfa Sayısı: 96
- Ebat: 13 x 19,5
- İlk Baskı Yılı: 2017
- Baskı Sayısı: 1. Basım
- Medya Cinsi: Ciltsiz
- Barkod: 9786058262102
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
19.02.2018
Soren KierkegaardKierkegaard'ın eserlerinden fasikül oluşturulmuş demek yerinde olacaktır. Çeviriyi pek beğenmedim Kierkegaard hakkında altyapısı olmayan okuyucuların anlayacağını zannetmiyorum zira Kierkegaard üzerine çalıştığım halde eserin giriş kısmını anlamadım. Çeviriden kaynaklı olsa gerek. Son kısımda "Dahi ile Havari Arasındaki Fark" başlık tam olarak böyle olmasa da bu minvalde bir husus var, bir tek burası anlaşılabilir ama bununda bizim coğrafyamızda pek bir önemi anlamı yok.. Keyifli okumalar...