idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)

İnsan kendini aramak, kendini bilmek konusunda ömrü boyunca bitmeyen bir arayış içerisinde. Peki, sizce bu arayış tefekkürden mi yoksa eylemden mi teşekkül ediyor? Bu eylemin nihayeti mi mühim, arayış süreci mi hayatı anlamlı kılıyor? Bu gibi soruların cevaplarını arayanlar arasındaysanız Michel Foucault'nun Kendini Bilmek adlı kitabı arayışınıza rehberlik edecek değerli eserler arasında yer alıyor. Birçok disipline hâkim olan Foucault'nun bu derin felsefî ve tarihsel araştırmalarının sonucu olan eseri gelin, detaylarıyla inceleyelim.

 

"Kendini Bilmek" adlı kitabı neden okumalısınız?

Michel Foucault Kendini Bilmek adlı kitabında öncelikle Freud ve J.J. Rousseau'nun "benlik-iktidar" modellerine değiniyor, sonrasında kendi tasarladığı "benlik" üzerindeki düşüncelerine yer veriyor. Rousseau ile ortak noktalar bulabileceğiniz Foucault'nun Freud ile sık sık karşıt fikirleri olduğu görülüyor. Foucault ömrü boyunca yaptığı çalışmalarında insanların kendilerine dair bilgilerini geliştirdikleri alanların, yöntemlerin tarihini resmetmeye çalıştığını söylüyor. İnsan; aklının içerisinde şekillenen biyoloji, tıp, psikiyatri, ekonomi gibi alanlardaki bilgileri gelişen teknoloji bağlamında gruplara ayırarak maddeliyor ve bu maddeleri egemenlik tipleri ile özdeşleştiriyor. Benliği ise teorilerle tanımlamayan Michel Foucault; bunun nesnel bir gerçeklik ifade etmediğini, teorilerle beraber fiilen oluşturulan öznel bir anlam ifade ettiğini iddia ediyor. Foucault'nun toplam 215 sayfadan oluşan Kendini Bilmek adlı kitabı sekiz bölümden oluşuyor. Okurun kendini tümüyle kitaba vererek okuması; din, psikoloji, felsefe, düşünce tarihine dair altyapısının olması, Michel Foucault'yu anlamayı daha kolay kılıyor. Michel Foucault'nun felsefî okumalarınıza ışık tutacak Kendini Bilmek adlı kitabını tekrar tekrar okumak isteyeceğinize eminiz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Fransız psikolog, sosyolog, filozof, edebiyat eleştirmeni, tarihçi ve antropolog olan Paul-Michel Foucault'nun Kendini Bilmek adlı eserinin 1982'de Vermont Üniversitesinde verdiği "Kendini Biçimlendirme Teknikleri" adlı seminerin kayda geçirilmesi ile oluşturulduğunu biliyor muydunuz? 1984'te ,ölümünden kısa süre önce, "Kendini Biçimlendirme Teknikleri" üzerine bir kitap çıkarma hedefi olan Foucault'nun "Bireylerin Siyasi Teknolojisi" adlı dersi de bu kitapta yer alır. Foucault'nun Kendini Bilmek adlı eserinde geleneksel felsefi sorulara alternatif oluşturan "Tarihsel bir düşünüşle kendimize baktığımızda ne durumdayız?" sorusuna cevap aradığı görülür. Kitabın ilk baskısı 2019 yılında Profil Kitap tarafından yapılır ve James Cem Yapıcıoğlu tarafından Türkçeye çevrilir. Kendini bilmek yolculuğunda, arayışında olan her okurun başvuracağı ilk kaynaklar arasında yer alan kitabı çok seveceksiniz!

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Michel Foucault'nun Kendini Bilmek adlı kitabını beğendiyseniz yine aynı yazara ait Bu Bir Pipo DeğildirHermenötiğin Kökeni ve Bilme İstenci Üzerine Dersler adlı kitapları da inceleyebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.