Gecenin Sonuna Yolculuk
Gecenin Sonuna Yolculuk Kitap Açıklaması
Gecenin Sonuna Yolculuk
Fransız edebiyatının en değerli yazarları arasında yer alan Louis-Ferdinand Céline, Gecenin Sonuna Yolculuk adlı eseri ile okurlarını insanlığın en kuytu yüzüne tanıklık etmeye davet ediyor. 1932 yılında yayımlanan roman, yazarın I. Dünya Savaşı’na dair izlenimlerini ve düşüncelerini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Bu romanı ile dünya edebiyatında saygın bir konuma ulaşan Céline, insanlığın derinlerde bir yerde hala kanayan yaralarını geçmişin tozlu sayfalarından günümüze taşıyor. Bu kitabı okuduğunuzda, Céline’in sıra dışı anlatımı ve enfes kurgusu karşısında büyüleneceksiniz.
Toplumun Kalbinden Edebiyatın Ölümsüz Satırlarına…
Gecenin Sonuna Yolculuk, samimi dili ve kaygısız üslubu ile edebi bir metinden daha fazlasını ifade ediyor. Kitabını sokak ağzı ve deyişleri ile kaleme alan Louis-Ferdinand Céline, böylece okurlarına savaşın asıl etkilediği halk tabakası üzerinden sesleniyor. Buna rağmen üstün bir yazınsal güce sahip olan eser, yapısal bakımdan aslına sadık kalınarak yapılan tercümesi ile Türk okurları için de benzersiz bir okuma deneyimi sunuyor.
Savaşmanın Değil, Savaşa Sürüklenmenin Hikayesi
Louis-Ferdinand Céline ya da diğer adıyla Louis Ferdinand Destouches, Gecenin Sonuna Yolculuk romanında birinci ağızdan kendi yaşamını ve düşüncelerini aktarıyor. Ancak bunu, bir dış-kimlik olarak yarattığı Ferdinand Bardamu adlı karakter aracılığıyla gerçekleştiriyor. Tıpkı yazarın kendisi gibi ailesine kızarak evini terk eden Bardamu, bir asker ve doktor olarak Fransız ordusuna katılıyor. Orduya katıldıktan iki yıl sonra ise I. Dünya Savaşı patlak veriyor. Kendisi için dahi çılgınca bir kararla savaşa katılan başkahraman, bunun tüm insanlık için bir delilik hali olduğuna inanıyor.
Vatan için canını feda etme düşüncesini hiçbir zaman kabul edememiş olan yazar-kahraman, savaş esnasında şahit olduğu manzaralara daima yabancılık hissiyle yaklaşıyor. İnsana dayatılan ideallere, inançlara ve milliyet kavramına anlam veremeyen Bardamu, savaşın tam anlamıyla uluslararası bir mezbaha olduğunu düşünüyor. Sürekli bu savaşın kendi savaşı olmadığını dile getiren yazar, sıradan insan için özgürlük ve rahatlık gibi imkanların söz konusu olamayacağını, acı bir gerçek olarak gün yüzüne çıkarıyor.
En Sevilen Kitaplara Hemen Şimdi Sahip Olun!
Fransa’nın en prestijli basın organları arasında yer alan Le Monde’un “Yüzyılın 100 Kitabı”listesinde yer alan Gecenin Sonuna Yolculuk romanı, tüm dünya için bir uyanış çağrısında bulunuyor. Bu eşsiz romanı hala okumadıysanız hemen şimdi sipariş verin, sepete özel avantajlardan yararlanmanın keyfini çıkarın!
- Kitap Adı: Gecenin Sonuna Yolculuk
- Yazar: Louis Ferdinand Celine
- Çevirmen: Yiğit Bener
- Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
- Hamur Tipi: 2. Hamur
- Sayfa Sayısı: 573
- Ebat: 13,5 x 21
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9789750804199
Sabit Fikir
Heil Celine!
Hakan Günday
Deniz yatağından kalkıp daha yüksekteki bir yastığa koydum başımı. On beş yaşındaydım. Bir daha okudum. Sonra bir daha. Küvette, okulda, banklarda. Düzden, tersten, ortadan, her yerden. Hep aynı yanıt: “Gecenin Sonuna Yolculuk’u okuyorum.” Bir süre sonra kimse, o aralar ne okuduğumu sormadı. Ta ki yeniden taşınana kadar. Sonra yine aynı yanıt: “Céline okuyorum.”.
1001 Kitap'tan 1'i
"İnsanlık birbirinden çok farklı iki ırktan oluşur, zenginler ve fakirler"
Gecenin Sonuna Yolculuk, ürkütücü gücünden ve şaşırtma yeteneğinden hiçbir şey kaybetmeyen, çığır açan bir başyapıt. Kısmen otobiyografik olan birinci şahıs anlatım, genç anlatıcı Bardamu’nun, 1. Dünya Savaşı’nın başlangıcında, yirmi yaşındayken, ordudaki gönüllü askerliğinden 1930’ların başında işinin ehli bir doktor olmasına kadar geçen sürede yaşadığı deneyimlerini izler. Bu dönemde, bir sinir krizi geçirip Orta Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri’ne gider, sonra tıbbi çalışmalarını tamamlamak üzere Fransa’ya geri döner.. 27.7.2016
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
31.01.2021
KitapNihayet okuyacağım için mutluyum hep erteliyordum.
30.01.2021
Ağır ama harika bir dilKitabin ilk 200 sayfasi agir aksak ilerliyor biraz.. dayanabilirseniz sonraki 300 sayfa su gibj akiyor. Cevirmen 10 numara bi iş yapmiş. Kesinlikle edebi bir basyapit.
21.12.2020
MuhteşemdiHer kitapseverin mutlaka ölmeden önce en az bir defa okuyup kütüphanesine kazandıracağı koleksiyonerlik bir başyapıt