54,0 TL
Standart Teslimat : 03 Nisan - 06 Nisan
250 TL ve üzeri siparişlerinizde kargo bedava!

Cesur Yeni Dünya Kitap Açıklaması

 

Aile, kültürel çeşitlilik, sanat, edebiyat ve felsefe gibi değerlerin yok edildiği, 26. yüzyılda geçen ve ironiyle yaratılan ütopik bir dünyada düşünün. İşte, distopya türünün en önemli eserlerinden kabul edilen ve tüm dünyayı etkisi altına almayı başaran Aldous Huxley'in kaleme aldığı "Cesur Yeni Dünya" adlı romanı, tam da böyle bir sanat eseri. Siz de kendi zamanınızdan çıkarak farklı bir dünyanın kapılarını aralamak istiyorsanız çağını aşan bu kitabı merakla okuyacağınızdan eminiz! Gelin, size bambaşka bir dünyanın var olabileceğini gösteren bu romanın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Cesur Yeni Dünya" adlı kitabı neden okumalısınız?

Ana mekânı Londra olan roman, "Ford’dan Sonra 632’de İstikrar Yılında" geçiyor. Zamanın miladının Ford olarak anılmasının en önemli sebebi; romandaki yeni bir dünya, toplum ve yaşam anlayışının başlangıcını temsil eden üretim bandının yaratıcısının Henry Ford olmasından kaynaklanıyor. Roman; sınırsız kaynakların bulunduğu, insanların standartlaştırıldığı ve en önemlisi herkesin mutlu olduğu bir dünya devleti üzerine kurgulanıyor. Eserinde özellikle iki ana karakter üzerine odaklanan yazar; genetik ve sosyal özelliklerin tamamen ortadan kaldırılarak insanların duygusuzlaştırıldığı ve bir kast sistemi içerisinde yaşamaya koşullandırıldığı toplum yapısını okurlarına tüm çıplaklığıyla aktarıyor. Gerek konuyu ele alış biçimi gerek hayal dünyasının zenginliği ve kara mizah anlayışı sayesinde tüm dünyayı büyülemeyi başaran usta yazar Huxley’nin eleştirel bir bakış açısıyla karamsar bir dünya projeksiyonu sunduğu romanındaki tespitleri, günümüz dünyasında başucu rehberi özelliği taşıyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Aldous Huxley’nin eserine Cesur Yeni Dünya adını William Shakespare’in Fırtına adlı oyunundan esinlenerek verdiğini biliyor muydunuz? Cesur Yeni Dünya, yazarın 5. kitabı ve on sekiz bölümden oluşuyor. İlk defa 1932 yılında yayımlanan roman, aynı yıl romandaki tartışmalı çocuk doğumu gerekçesiyle İrlanda ve Avustralya’da yasaklanır. Daha sonra ABD’nin birçok eyaleti, romanın olumsuz temalar barındırdığını öne sürerek eseri okul müfredatından kaldırmak ister. Orijinal dili İngilizce olan kitabın asıl adı, "Brave New World". Kitabın, sunuşunu kendisi gibi etkili bir distopya yazarı olan Margaret Atwood yapar; son sözünü ise David Bradshaw kaleme alır. 349 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliği ise Ümit Tosun'a ait. Le Monde'un Yüzyılın 100 Kitabı listesinde 21. sırada yer alan roman, 1998 yılında televizyon filmi olarak uyarlanır. 2020 yılında ise 1 sezon ve 9 bölümden oluşan dizisi çekilir. Dilerseniz siz de yazarın bu romanını okuduktan sonra "Cesur Yeni Dünya" (IMDb: 7.0) dizisini izleyip romanla karşılaştırabilir, bu apokaliptik dünyayı bir de kameranın gözünden değerlendirebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1963 yılında yaşamını yitiren yazarın, "Cesur Yeni Dünya" adlı eserini okuduktan sonra dilerseniz bu romanın devamı niteliğinde kaleme aldığı "Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret" isimli romanına da göz atabilirsiniz.

 

Eleştiri / inceleme

TÜMÜNÜ GÖSTER

1001 Kitap'tan 1'i

Huxley’nin fütüristik düstopyası, devlet gücünün tüm vatandaşlarının akıllarında sömürü ve icraat sınırlarını telafisiz şekilde silikleştirecek kadar çok ve etkin yolsuzluk yaptığını keşfettiği bir dünyayı anlatır. Dünya Devleti’nin ortaya koyduğu sosyal istikrar ideali, tüketimin arttırılması ve sayısız karmaşık teknolojiyle gerçekleşmiştir. Bunların arasında, Devlet’in erdem kontrolünü zorunlu kılarak yürüttüğü insanın tekelci üretimi ve gelişigüzel cinsel ilişki vardır. Hiyerarşik şekilde sıralanmış beş sosyal sınıfın her biri kendi kendilerini tatmin etmeyi teşvik etmek üzere, karmaşık doğum öncesi ve sonrası oran düzenlemesine tabi tutulmaktadır. .

SABİTFİKİR’DE OKU
27.7.2016

Yorumlar

Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız

22.06.2021

Çok iyi

Çok farklı bir bakış açısı, harika bir kitap. Okunmalı , bol bol düşünmeli...

16.04.2021

Abartı

Bu tarz kitapları çok severim fakat bu kitap beni çok yordu 3 hafta oldu daha bitiremedim belki de benim okuma alışkanlığımla ilgili olabilir. Fakat böyle bir distopya kitabı okumak istiyorsanız tabi ki 1984 kitabıyla başlamalısınız.

16.04.2021

Beğendim

Güzel bir kitap, düşündürüyor okurken. Tavsiye ederim.

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.