Cengiz Han'a Küsen Bulut
Cengiz Han'a Küsen Bulut Kitap Açıklaması
Gün Olur Asra Bedel içerisinde yer alabilecek ancak Sovyet Rusya’nın dağılmasından sonra yayınlanabilen Stalinizmin ve totaliterliğin güçlü bir eleştirisi…
“Devletin çıkarlarından daha önemli ne olabilirdi? Bazıları insan hayatının önemli olduğunu sanıyorlardı... Ne laf ya! Devlet bir sobadır ve yakıtı da yalnız insandır. Yakılacak insan olmazsa soba söner. Sönen, yanmayan sobanın da hiçbir yararı yoktur. Ama öte yandan bu insanlar devlet olmadan yaşayamazlar: Sobayı tutuşturan, yakan onlardır. Sobayı yanar tutmakla görevli olanlar da ona yakıt temin etmeliydiler. Her şey buna bağlı.”
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 113
Baskı Yılı: 2015
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 92
Baskı Yılı: 1995
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ötüken Neşriyat
- Kitap Adı: Cengiz Han'a Küsen Bulut
- Yazar: Cengiz Aytmatov
- Yayınevi: Ötüken Neşriyat
- İlk Baskı Yılı: 1995
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9789754370546
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
08.01.2021
Akıcı bir üslupla Sscb dönemi olan olayların bir kısmı anlatılıyor.Cengiz Aytmatov Yarı Kırgız Türk'ü Yarı Tatar Türk'ü. Türkçü Turancı Atatürkçü biri gönlü Türk dünyası sevgisi ile dolu. babası ise soykırımcı içi kötülük dolu stalin tarafından öldürtülmüş hayatı zorluklarla dolu bir yazar aynı zamanda çevirmen, gazeteci ve diplomat. Kitapları oldukça başarılı.
02.10.2019
Farklı bir okuma deneyimiBazı yorumlardaki görüşlerin aksine ilk önce Cengiz Han'a Küsen Bulut'u okuyup daha sonra Gün Olur Asra Bedeli okumak çok güzel bir deneyimdi benim için. Bir bakıma flashback etkisi oldu,o trenin dışında ki dünyaya da şahit oldum. Zaten bu kitap dönemin şartları nedeniyle bir bakıma sansüre uğradığı için önce Gün Olur..'dan çıkartılmış daha sonra şartlar elverince ayrıca basılmıştır. Aytmatov bu kitabında o dönemin (ve maalesef her dönemde var olan) kendi çıkarları,rahatı lüksü -daha büyük avizeler alma isteği- için zalimleşen insanın portresini çizmekle kalmamış şu hayatta ki tek arzusu eşi ve çocuklarıyla dışarının soğuğuna kapılarını kapatıp içerisinde huzurlu bir yuvada yaşama isteği kadar doğal bir isteğe sahip insanların bu zulme sistematik bir şekilde maruz kalışını da resmeder aynı kanvasda. "Bu yerlerde trenler doğudan batıya, batıdan doğuya gider gelir... gider gelirdi... " (epigraf, açılış cümlesi)
12.05.2017
devamGün Olur Asra Bedel'i okuyorum çevirenin notuyla bunu da okuyacağım merak ediyorum.