idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Nikolay Alekseyeviç Alekseyev'in "Türk Dilli Sibirya Halklarının Şamanizmi" adlı eseri, dört ana bölüm ile "Sonuç" ve "Bibliyografya" kısımlarından oluşmaktadır. Kitabın birinci bölümünde, Sibirya Türk boylarının Şamanizmi üzerine yapılan araştırmaların tarihine yer vermiş ve sırasıyla Yakut, Altay, Hakas, Şor, Tuva ve Tofaların Şamanizmi üzerine yapılan çalışmaları ele alıp değerlendirmiştir.

Alekseyev, kitabının "Şamanizmin Animistik Görüşleri" başlıklı ikinci bölümünde Yakut, Altay, Altay-Kiji, Teleüt, Telengit, Kumandı, Tuba, Çalkan, Hakas, Kaçin, Sagay, Koybal, Kızıl, Beltir, Şor, Tuva, Tuva-Tocin ve Tofa gibi Türk boylarının Şamanizm inançlarındaki Üst Dünya tanrı ve ruhları, Alt Dünya ve sakinleri, Orta Dünya ile ilgili animistik görüşler, Şamanların koruyucu ve yardımcı ruhları hakkında kapsamlı bilgiler vermiştir.

Alt Dünya ve sakinleri, özellikle de Yakut mitolojisinde bilinmeyen Erlik hakkında önemli tespit ve değerlendirmelerde bulunan Alekseyev'e göre, Sibirya Türklerinin bütün etnik grupları Alt Dünya'nın, Orta Dünya'ya benzediğine inanmışlardır. Buna göre, Alt Dünya'da da dağlar ve nehirler bulunmaktaydı. Orada yaşayanların kendi evleri vardı; onlar da hayvancılıkla ve avcılıkla uğraşırlardı; hastalanırlar, sevinirlerdi vb. Ancak onların dünyası karanlıktı; şartları daha kötüydü ve orası insan için bilinmedik ve alışılmadık bir yerdi. Eski çağlarda Alt Dünya, insanın öldükten sonra göç ettiği yer olarak kabul edilirdi. Sibirya Türklerinin inançlarına göre Alt Dünya varlıkları, Orta Dünya'ya görünmez ruhlar olarak gelirler ve insana zarar verirlerdi.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 331

Baskı Yılı: 2013


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kömen Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:N. A. Alekseyev
Çevirmen:Metin Ergün

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.