idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (28)
  • Soru ve Cevap (1)

Şiir, öykü, roman ve araştırma metinleri kaleme alan Hüseyin Nihal Atsız'ın en önemli eserleri arasında bulunan Ruh Adam adlı roman, hayatının merkezinde askerlik olan eski bir subayın yaşamını konu ediyor. Türk yazar, şair, öğretmen ve Türkolog Hüseyin Nihal Atsız; ruhu ıstırap içindeki Selim Pusat'ın, hayal ve gerçek arasında duran keskin sınırda yaşadıklarını sembolizm akımının süzgecinden geçirerek anlatıyor. Üzücü ve imkânsız bir aşk hikâyesine yer veren Ruh Adam adlı roman kalbinize dokunacak! Öyleyse gelin, bu etkileyici eserden kısaca bahsedelim.

 

"Ruh Adam" adlı romanı neden okumalısınız?

Romanın giriş bölümü, bir Uygur masalı olan Mete'nin ordusundaki Yüzbaşı Burkay'ın hikâyesiyle başlıyor. Yüzbaşı Burkay'ın romana yansıması ise Cumhuriyet'in kurulduğu yıllarda subay olan Yüzbaşı Selim Pusat karakteri üzerinden okurun karşısına çıkıyor. Askerlikten atılan ve yargılanan Selim Pusat, derin bir buhran yaşıyor. Selim Pusat'ın edebiyat öğretmeni olan eşi Ayşe Pusat, kocasını yeniden hayata bağlamaya çalışıyor. Gaipten sesler duymaya başlayan Selim Pusat, tıpkı Yüzbaşı Burkay gibi imkânsız ve yasak bir aşkla sınanıyor. Kendi vicdanını hayalî mahkemelere çıkaran Selim Pusat, hissettiği duygularla baş etmenin yollarını arıyor ve unuttuğu bir gerçek yüzünden ruhunun acı çektiğini düşünüyor. Peki Selim Pusat, kendisine hatırlatılan gerçeği öğrendiğinde ruhu huzur bulabilecek mi? Yüzyıllardır acı çeken bir ruhu anlatan Ruh Adam romanının, insanı gerçeklik ve hayal arasında bırakan etkisinden uzun süre çıkamayacağınıza eminiz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Türkolog Hüseyin Nihal Atsız'ın Ruh Adam isimli romanının ilk kez 1972 senesinde Ötüken Yayınevi tarafından yayımlandığını biliyor muydunuz? Ötüken Neşriyat aracılığıyla okurla buluşmaya devam eden eser, 308 sayfadan oluşur. Türkçülük akımının en önemli isimlerinden Hüseyin Nihal Atsız; Atsız Mecmua, Orhun, Ötüken ve Orkun isminde dergiler çıkarır ve bu dergilerde kendi eserlerine de yer verir. 1975 senesinde İstanbul'da vefat eden Hüseyin Nihal Atsız güçlü bir Türkolog olarak kabul edilir.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Türk yazar, şair, öğretmen ve Türkolog Hüseyin Nihal Atsız'ın Ruh Adam adlı romanını okuduktan sonra dilerseniz tarihi roman kategorisinde yer alan, Osmanlı döneminde yaşanan Fetret Devri'nde geçen ve Deli Kurt ile Gökçen Kız'ın etkileyici aşkını anlatan Deli Kurt adlı romanını inceleyebilirsiniz. 1946 ve 1949 senelerinde sırasıyla Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor ismiyle yayımlanan ve daha sonra Hüseyin Nihal Atsız'ın izniyle tek kitap hâlinde yayımlanmaya başlayan Bozkurtlar adlı romana da göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.