Palyatif Toplum - Günümüzde Acı Byung - Chul Han
Ürünün Diğer Satıcıları (2)
11 Ekim Cuma kargoda
05 Ekim Cumartesi kargoda
Metis Yayınları Palyatif Toplum - Günümüzde Acı - Byung - Chul Han
Acının yalnızca tıbbi alana yerleşmesinin, ruhumuzdan veya sosyal yaşamdan çekilmesinin nasıl bir sonuç doğurabileceğini hiç düşündünüz mü? Acı çekmeyi ruhun fiyakası olarak gören Byung-Chul Han, konu hakkındaki farklı sosyolojik gözlemlerini "Palyatif Toplum-Günümüzde Acı" adlı eseri ile aktarıyor. Felsefe, medya kuramı, din, estetik gibi alanlarda okumalar yapan her yetişkin bireye hitap eden "Palyatif Toplum-Günümüzde Acı" kitabını tüm detaylarıyla inceleyelim.
''Palyatif Toplum-Günümüzde Acı'' adlı kitabı neden okumalısınız?
Günümüzün yaşam koşullarına ve toplumlarına dair nitelikli ve derin analizler yapan Byung-Chul Han'ın "Palyatif Toplum-Günümüzde Acı" adlı eserinde de incelikli ve derin fikirleri görülebiliyor. Toplam 80 sayfadan oluşan kitap, toplumsal meselelere daha büyük pencerelerden bakmak isteyen her okura hitap ediyor. Kitaba öncelikle "palyatif" kelimesinin etimolojisini açıklayarak başlayan yazar, kelimenin Latince kökeninin ''manto'' ve bundan türeyen ''paltoyla örtmek'' olduğunu söylüyor. Terim, "tıpta tedavi edilemeyen hastaların acılarını gidermeye yönelik tedavi"yi tanımlamak için kullanılıyor. Bu kelimeyi sosyolojik manada ele alan Han; eserde acıdan arındırılmış, uyuşturulmuş, içi boş haz ve mutluluk kavramları ile doldurulmuş palyatif bir toplumda yaşamanın zorluklarından bahsediyor. Örneğin, siyasetteki alternatifsizliği ve orta yolculuğu siyasi bir ağrı kesici olarak görüyor ve toplumun her alanına yayılmış algofobinin yani acı korkusunun insanlığa olumsuz etkilerini aktarıyor.
Bunları biliyor muydunuz?
Byung-Chul Han'ın Güney Koreli olmasına rağmen bütün eserlerini Almanca yazdığını biliyor muydunuz? 1959'da Güney Kore'de dünyaya gelen Han, diğer eserlerinde olduğu gibi "Palyatif Toplum-Günümüzde Acı" adlı kitabında da incelediği konuları farklı disiplinlerin ışığında irdeler ve hayatın akışkanlığı içerisinde ele alır. Felsefeci olmasına ve eseri farklı disiplinlerden yararlanarak meydana getirmesine rağmen üslubunun sadeliği ve akıcılığı ile herkese hitap eder. Orijinal dili Almancada "Palliativgesellschaft. Schmerz heute" ismiyle 2020 yılında yayınlanan eser, 2022 yılında Haluk Barışcan'ın temiz çevirisi ile Türkçeye aktarıldı. Metis Yayıncılık tarafından Türkiye'deki okurlarla buluşturulan "Palyatif Toplum-Günümüzde Acı", 2022 yılının temmuz ayında yayınlandı. Byung-Chul Han'ın 2015 yılında hayatını ve düşüncelerini anlattığı ''Yorgunluk Toplumu-Byung-Chul Han Seul/Berlin'de'' isimli belgeseli izleyerek yazarın yaşamı ve dünya görüşü hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bu bilgiler ışığında "Palyatif Toplum-Günümüzde Acı" eserini farklı bir gözle inceleyebilirsiniz.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Yaşamını Berlin'de sürdüren Byung-Chul Han'ın "Palyatif Toplum-Günümüzde Acı" isimli eserini okuduktan sonra diğer kitaplarına da göz atabilirsiniz. Başarılı yazarın "Şeffaflık Toplumu", "Şiddetin Topolojisi", "Eros'un Istırabı" ve "Zamanın Kokusu-Bulunma Sanatı Üzerine Felsefi Bir Deneme" adlı eserlerini de hız kesmeden okuyabilirsiniz.
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.