Fatih Sultan Mehmet ve Zamanı

Fatih Sultan Mehmet ve Zamanı Franz Babinger

(0 yorum)
Sepette İndirim
1.341,00 TL1.490,00 TL

Peşin Fiyatına 6 Taksit 6 x 223,50 TL

Alışveriş Kredisinden Faydalanmak İster misiniz?

Kitap Formatı: Ciltsiz
Ciltsiz

Kargo Bilgileri

Standart Teslimat
16 Haziran Pazartesi kargoda

Ürün Özellikleri

Kitap Formatı

Ciltsiz

Basım Dili

Türkçe

İlk Baskı Yılı

2003
Ürünün Kampanyaları
discount
discount
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Alışveriş Kredisi
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)

  • Soru ve Cevap (0)


"Fatih Sultan Mehmed'in kendi halkının ve Batı dünyasının tarihinde oynadığı rolü nasıl değerlendirirsek değerlendirelim, Ortaçağ'ın en önde gelen figürlerinden biri olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Bir hükümdar ve insan olarak kişiliği hakkında, Batılı kaynaklarda Osmanlı tarihçilerinin yorumları farklıdır. Batılılara göre, o zamana ve hatta daha sonrasına ait çok sayıda yazıdan anlaşıldığı kadarıyla, II: Mehmed, hayatı boyunca bir yıkıcı, kana susamış canavar bir hükümdar, Hristiyanlık'ın baş düşmanı, bir Deccal'dı. Batı, II. Mehmed'in ölüm haberiyle birlikte rahat bir nefes almıştı. Bu en azimli düşmanın ölümünün ardından yapılan kutlamaların sonu gelmeyecek gibiydi. St. Jean tarikatının kurnaz ve uzak görüşlü viskançılaryası Guillaume Caoursin, Rodos Şövalyeleri'nin yaptığı bir toplantıda, II. Mehmed'in aslında mezarında olmadığını, ölümünden sonra gerçekleşen büyük depremin nedeninin cesedinin yein dibine, cehenneme inmesi olduğunu söylemişti. Sonra sultanın işlediği insanlık suçlarını sıralamaya girişmişti. Öte yandan, Fatih günümüzde bile Türkler tarafından sultanların en yücesi, dünya tarihinde eşsiz biri olarak görülmektedir. II. Mehmed üzerine yazmış olan Türkler ondan ne kadar sonra yaşamışsa, yurttaşlarına çizdikleri portre o kadar göz kamaştırıcı olmuştur. Günümüzde, normalde çok uzak geçmişin olaylarının ve kişilerinin iyice silikleşmiş ve yerlerini şimdinin ya da yakın zamanın başarılarının alması gerekirken, Fatih Sultan Mehmed çok sayıda kitapta Türk halkına Türk tarihinin en parlak ve masum figürü olarak tanıtılır."
- Franz Babinger'in Fatih Sultan Mehmed'in kişiliğiyle ilgili yazdıklarından.



Sayfa Sayısı: 479

Baskı Yılı: 2008


Dili: Türkçe
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Franz Babinger
Çevirmen:Dost Körpe

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

1.490,00 TLSepette İndirim
1.341,00 TL