Bütün Şiirleri - Hoşgör Köftecisi - Bütün Hikayeleri

Bütün Şiirleri - Hoşgör Köftecisi - Bütün Hikayeleri Orhan Veli Kanık

(0 yorum)
Sepette İndirim
126,45 TL140,50 TL

Peşin Fiyatına 6 Taksit 6 x 21,07 TL

Kitap Formatı: Ciltsiz
Ciltsiz

Kargo Bilgileri

Standart Teslimat
31 May Cumartesi kargoda

Ürün Özellikleri

İmzalı Kitap

Hayır

Kitap Formatı

Ciltsiz

Basım Dili

Türkçe

İlk Baskı Yılı

2023

Kitap Seti

Hayır
Ürünün Kampanyaları
discount
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)

  • Soru ve Cevap (0)

«…Bir yer var, biliyorum;  
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.»
 
Dile getirmekte güçlük çektiğimiz nice duygulara tercüman olan ve bunları olabildiğince sade bir dil kullanarak çoğu kez şaşırtıcı bir orijinallikle ifade eden Orhan Veli, şiirimiz için, kuşkusuz, bir mihenk taşıdır.  Kendi yolunu açan ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen Orhan Veli için, şiirin yel değirmenleriyle savaşan şövalyesi de denilebilir, belki. Ne söylenirse söylensin değişmeyecek tek gerçek ise, şiirlerinde herkesin, mutlaka kendinden bir şeyler bulacağıdır. Kimimiz, «Cep delik, cepken delik», derken, kimimiz, «öyle bir havada gel ki» duygusundadır, bazılarımız, havalarda «içkiye benzer bir şey» olduğunu hissederken, bazılarımızın «bir elinde cımbız, bir elinde ayna» olabilir, bazen «İstanbul’u dinliyor»ken, bazen «Hereke’den çıktım yola» der ve kendimizi bir şekilde buluruz Orhan Veli şiirlerinde, vesselam.
Türk Şiiri’ne yeni bir ses, yeni bir nefes getiren isimlerin başındadır Orhan Veli, belki de, en öndeki isimdir, demek yanlış olmaz. 1941 Yılı’nda arkadaşları Oktay Rifat ve Melih Cevdet ile birlikte yayınladıkları Garip adlı şiir kitabı ve bu kitaba Orhan Veli’nin yazmış olduğu uzun Önsöz, başlı başına bir manifesto niteliğini taşır. Sonrasında da, başlattıkları Garip Akımı’nın öncüsü olmaya devam eder Orhan Veli.
“Atatürk’ün Hatıra Defterleri” ile başlattığımız, Matruşka Kitaplar serimize, büyük şairimiz Orhan Veli ile devam ediyoruz. Çoğumuzun yalnızca şiirleri ile tanıdığı Orhan Veli’nin yazdığı hikayelerin tamamının da yer aldığı bu kitap ile yine bir ilke imza atıyoruz: Orhan Veli’nin Bütün Şiirleri ve Hoşgör Köftecisi-Bütün Hikayeleri, ilk kez, tek bir kitapta okuyucuya sunuluyor ve yeni serimiz, doğru rota ile yolunda ilerliyor.
Kitabın tamamen Orhan Veli’yi yansıtmasını teminen, Oktay Rifat ile birlikte imzaladığı, “Ağaç” ve “Kuş ve Bulut” adlı şiirlere yer verilmemiş, nüshalar arasında tereddüde düşülen durumlarda Varlık Yayınları tarafından 1966 yılında yayımlanan “Orhan Veli-Bütün Şiirleri, X. Baskı” esas alınmış ve şiirlerdeki kelimelerin özgünlüğü muhafaza edilmeye çalışılmıştır.
Editörlüğünü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi ve yayınevimiz yazarı Hakan Karcı’nın yaptığı, “Matruşka Kitaplar:Bir Kitap, İki Eser” serimizin ikincisi olan, Orhan Veli’nin “Bütün Şiirleri/Hoşgör Köftecisi-Bütün Hikayeleri” adlı kitabının da, okuyucularımıza yeni ufuklar açmaya devam edeceğini umuyoruz.

 


(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

140,50 TLSepette İndirim
126,45 TL