Yatak Odasında Felsefe
Yatak Odasında Felsefe Kitap Açıklaması
Yatak Odasında Felsefe'de, Marquis de Sade bütün toplumsal tabuları tek tek ateşe verir. Bir yatak odasında, başkarakterlerin diyalogları şeklinde ilerleyen kitap cinselliğe, felsefeye, dine, ikili ilişkilere değinir ve gerçek mutluluk nasıl olmalı sorusunun yanıtını arar. Fransız İhtilali'ni tamamlayacak tek ahlâki sistemin libertenizm olduğunu iddia eden Marquis de Sade, Yatak Odasında Felsefe'de Eugenie, Dolmancé ve Saint Ange'ın diyaloglarıyla bu iddiasına kanıtlar sunar.
"Yasalar tek kişi için değil, genel için yapılıyor, kişisel çıkar her daim genel çıkarla ters düştüğünden bu yasalar da çıkarlarla çelişki içindedir. Ama toplum için iyi olan yasalar, toplumu oluşturan bireyler için çok kötüdür. Zira yasalar bireyi korumaya veya güvence altına almaya başladığı andan itibaren, insan yaşamının üçte birini zapt eder. Yasalardan nefret eden akıllı bir adamın bunlara karşı duyduğu hoşgörü, yılanlara veya engereklere duyulan hoşgörüye benzer. Yaralayabilirler, zehirleyebilirler ama tıp alanında bazen işe yararlar. İnsan bu zehirli hayvanlardan korunur gibi korur kendini yasalardan. Biraz sağduyuyla, kolaylıkla alınabilecek tedbirlerin ve gizemlerin arkasına sığınarak korur kendini."
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 232
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Zeplin Kitap
- Kitap Adı: Yatak Odasında Felsefe
- Yazar: Marquis De Sade
- Çevirmen: Alper Turan
- Yayınevi: Zeplin Kitap
- Hamur Tipi: 2. Hamur
- Sayfa Sayısı: 216
- Ebat: 12,5 x 19,5
- İlk Baskı Yılı: 2015
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9786057775276
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
09.10.2019
ÖnemliSade'in kitaplarını okurken aslında bir yandan satır aralarına dikkat etmeniz gerekli.
12.04.2017
DeğişikKitabın çoğunda erotik ve ya porno içeriği olsada doğa ve insan mantığı ile ilgili bazı güzel düşünceler var. okurken mideniz bulanabilir ama bitirmeye gayret ederseniz ara ara ne oluyor bu ne şimdi gibi kendinizi kaybedebileceğiniz yerleri var. Ne kadar beğenmesem bile ara ara kitabın kendine çektiğini hissettim. Her insanın okuyabileceği bir kitap olduğunu düşünmüyorum. hatta 20. sayfasında bırakan çok olur bu kitabı.
17.04.2016
MantıkYazarı önce bir araştırmak lazım.Sade´in daha önce Sodom,Justine,Julietta,Aşkın Suçları ve sözlerinden derleme bir kitap olan ´´En Çok Kendisine Yabancıdır İnsan´´ kitaplarını okudum.Bu kitap Juliette ile birlikte en çok akla yatan argümanları içeriyor bence.Eğer inançlı bir insansanız kitapta yazılan çoğu şey mantıksız gelecektir.Normaldir.Fakat inançsız ve tabularınızı yıkmış bir insansanız ve doğanın egemenliğine inanıyorsanız eğer istesekte istemesekte kitapta yazılanları kabul etmek durumunda kalacağız.Aslında şöyle bir şey var.Sade´de yazdığı her şeyi yapmamıştır karısına ´´Evet ben bir libertenim ama hakkımda yazılıp çizilenlerin hiçbirini yapmadım´´ demiştir mektubunda...Aynı zamanda inançsız ve tabusuz insanlar şöyle düşünebilirler:´´Evet ben düşüncede Sade´e katılıyorum.Fakat icraatte bunları yapamam.´´İşte bizim çelişkimiz...Ve mutsuzluğumuzun kaynağı...