idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Prof. Dr. Yakup Kepenek ve Prof. Dr. Oktar Türel, Türkiye ekonomisinin incelenmesine önemli katkılarda bulunan çok değerli bilim insanlarıdır. Bu iki büyük emekçi-iktisatçının üretkenlikleri, bilimin ışığından asla ödün vermeyen aydın duruşları, akademik yaşamlarını Türkiye ekonomisini anlamaya ve anlatmaya adamış olmaları öğrencileri ve meslektaşları tarafından her zaman örnek alınmıştır.

Kepenek ve Türel'e armağan edilen bu kitapta yer alan makalelerin ortak teması; Türkiye ekonomisinin işleyişine ilişkin temel iktisadi kısıtlar, siyasal tercihler ve toplumsal sorunlardır. Bu kısıtlara, tercihlere ve sorunlara yönelik kimi politika önerileri de her biri konusunun uzmanı olan değerli yazarlarca ortaya konmuştur. Bu derlemede teknolojik gelişmeden emeğin durumuna, dış ticaretten finansal gelişmelere, tarım ve konut sektörlerinden yoksulluğa, Büyük Bunalım yıllarından özelleştirme mağdurlarına kadar belli başlı birçok alanda Türkiye ekonomisi titizlikle incelenmiştir. Çoğulcu bir yaklaşımla okuyucuya hem mikroiktisadi ve makroiktisadi çözümleme çerçeveleri, hem de siyasal-iktisadi bakış açıları bir arada sunulmuştur. Kitap, Türkiye ekonomisinin yakın geçmişte nasıl yönetildiğine ve ekonomide sergilenen performansa iktisadi ve sosyal-bilimsel açılardan ışık tutmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 426

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: İmge Kitabevi
Katkıda Bulunanlar
Genel Yayın Yönetmeni:Şebnem Çiler Tabakçı
Derleyen:Erol Taymaz,Emre Özçelik

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.