idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (10)
  • Soru ve Cevap (0)

Türkiye’nin feminist öncülerinden kabul edilen Duygu Asena’nın derin bir içgörüyle okuyucusuna gerçeği sunduğu başarılı bir romanını okumak ister misiniz? Kaleme aldığı eserlerde kadın konusunu sıklıkla işleyen yazarın Kadının Adı Yok adlı eseri, okurlar tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Az sayfada çok şey anlatan eser, her yaştan okura hitap ediyor. Gelin, Duygu Asena’nın Kadının Adı Yok adlı eserini yakından inceleyelim.

 

"Kadının Adı Yok" adlı kitabı neden okumalısınız?

Duygu Asena tarafından kaleme alınan Kadının Adı Yok, toplumdaki hemen her kadının başına gelmiş ya da gelebilecek olayları merkeze alıyor. Eser boyunca adından hiçbir zaman söz edilmeyen bir kadın karakterin çocukluğundan yetişkinlik yıllarına uzanan hikâyesi anlatılıyor. Karakterin çocukluk döneminden ergenlik dönemine geçişiyle kadınlığa adım atışı, ilk aşkı, ilk hayal kırıklığı, evliliği ve iş hayatında yaşadıkları anlatılıyor. Adı olmayan karakterin üzerinden anlatılan hikâyede, dönemin kadına bakışı ve kadın erkek eşitliği yahut eşitsizliği gözler önüne seriliyor. Daima erkeklerin gölgesinde yaşamaya mahkûm bırakılan, erkeğin gücünün öne çıkarıldığı ve bu eril güç altında ezilmeye çalışılan karakterin hayatına dâhil olarak onunla mücadele etmeye hazır mısınız? İçerisinde kendinize dair bir şeyler bulabileceğiniz Kadının Adı Yok, yayımlandığı ilk günden beri okurlar tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Yazar Duygu Asena, bir kadının hayatına dair olan her şeyi Kadının Adı Yok adlı eserinde okuyucu ile paylaşıyor. Bir solukta okuyacağınız bu derin eser toplumsal eşitsizlikleri çok daha yakından görmenizi sağlayacak.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Duygu Asena’ya ait olan Kadının Adı Yok adlı eserin yasaklanan kitaplar arasında yer aldığını biliyor muydunuz? Duygu Asena’nın kaleme aldığı ilk eseri Kadının Adı Yok, 1987 yılında AFA Yayınları tarafından basılır. Yayımlandığı günden itibaren büyük bir tepki gören eser, 1988 yılında yasaklanarak raflardan toplanır. Uzun soluklu bir davanın ardından eser tekrar okuyucu ile buluşur. Toplam 184 sayfadan oluşan Kadının Adı Yok, 2008 yılında Doğan Kitap etiketiyle raflardaki yerini alır. Ayrıca eser, 1988 yılında Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanır. Başrollerinde Aytaç Arman, Hâle Soygazi ve Tarık Tarcan’ın yer aldığı uyarlama “Kadının Adı Yok” (IMDb: 6.5) adıyla seyircinin beğenisine sunulur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Kadının Adı Yok adlı eseri beğendiyseniz ve Duygu Asena’nın dünyasında küçük bir gezintiye çıkmak istiyorsanız Kahramanlar Hep ErkekAslında Aşk da YokAslında ÖzgürsünDeğişen Bir Şey YokAynada Aşk VardıAşk Gidiyorum Demez ve Zamana Değen Sorular adlı eserine de göz atabilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.