20,4 TL
Standart Teslimat : 25 Mart - 28 Mart
250 TL ve üzeri siparişlerinizde kargo bedava!
;

Dedektif Auguste Dupin Öyküleri - Hasan Ali Yücel Klasikleri Kitap Açıklaması

 

Her sayfada, her satırda olayların gizemini çözmeye çalışacağınız, merakı doruklarda hissedeceğiniz polisiye bir kitap okumak ister misiniz? Cevabınız "Evet!" ise doğru yerdesiniz! Dedektif Auguste Dupin'in Öyküleri tam da düşündüğünüz gibi bir eser. Edgar Allen Poe'nun kıvrak zekâsını gözler önüne seren hikâyelerle kendinizi dedektif gibi hissetmekten alıkoyamayacaksınız! Gelin, polisiye türü sevenlerin favori kitapları arasında olan Dedektif Auguste Dupin'in Öyküleri eserine birlikte göz atalım.

 

"Dedektif Auguste Dupin'in Öyküleri" adlı eseri neden okumalısınız?

Edgar Allen Poe'nun eşsiz bir anlatım tekniğiyle kaleme aldığı Dedektif Auguste Dupin'in Öyküleri sizi farklı hayatların hikâyeleriyle tanıştırıyor. Farklı hikâyelerin anlatıldığı kitapta 3 adet eser yer alıyor; öykülerin isimleri "Morgue Sokağı Cinayeti", "Marie Roget'in Gizemi" ve "Çalınan Mektup". Her üç öyküde de yazar önce yaşanan olayların özetini anlatıyor sonrasında ise akıl yürütmelerde bulunuyor. Edgar Allen Poe, önce ulaştığı sonucu açıklıyor okuyucuya daha sonra bu sonuca giden yolu ayrıntılarıyla anlatıyor. Eserde, Dupin adlı karakter arkadaşıyla birlikte cinayetlerin gizemini araştırıyor. Morgue Sokağı Cinayeti öyküsünde esrarengiz bir cinayetin konusu işleniyor. Marie Roget'in Gizemi öyküsünde işlenen cinayetin aydınlatılması için çalışmalar yapılıyor. Çalınan Mektup öyküsünde ise olaylar bakanlıktan çalınan mektup ile ilerliyor. Dupin'in olayları gözlemleme yeteneği ve çözümleme yöntemi okurları etkilemeyi başarıyor. Polisiye türü okumayı seviyorsanız Dedektif Auguste Dupin'in Öyküleri kitabında gizem, gerilim, heyecan; duygularının hepsini bütün satırlarda hissedecek, olaylar hakkında fikir yürüteceksiniz. Kitabın nasıl bittiğini anlamayacak tekrar okumak için ona, kitaplığınızın en güzel köşesinde bir yer ayıracaksınız.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Edgar Allen Poe tarafından yazılan Dedektif Auguste Dupin'in Öyküleri'nde yer alan Morgue Sokağı Cinayetleri ilk defa 1841'de Grahams Magazine'de yayımlanır ve eser ilk dedektiflik öyküsü olarak kabul edilir. Türkiye'de ise ilk kez 1937 yılında Morg Sokağında İki Taraflı Cinayet adıyla yayımlanır. Eser daha sonra 1945 yılında Varlık Yayınları tarafından Morgue Sokağı Cinayeti adıyla okuyucuya sunulur. 1842 yılında yazılan Marie Roget'in Gizemi, Margue Sokağı Cinayeti'nin devamı olacak şekilde kurgulanır. Eser, gerçek bir cinayetin üzerine yazılan ilk cinayet öyküsü olarak büyük ilgi görür. Usta yazar Edgar Allan Poe, cinayeti araştırırken gazetelerden de faydalanır. Dünyada Edgar Allan Poe tarafından yazılan ilk dedektif Dupin, birçok karakterin doğmasına ilham olur. Bunların içinde en dikkat çekenler Sherlock Holmes ve Hercule Poirot isimli ünlü karakterler. Gizemli öyküleriyle büyük bir okuyucu kitlesine hitap eden ünlü yazar Edgar Allen Poe'nun gizemli dünyasından bir müddet çıkamayabilirsiniz!

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1849 yılında hayata gözlerini yuman yazarın birçok eseri bulunuyor. Dedektif Auguste Dupin'in Öyküleri adlı eseri okuduktan sonra dilerseniz Tükenmiş Adam veya Veba Kralı eserini okuyabilirsiniz.

 

Eleştiri / inceleme

TÜMÜNÜ GÖSTER

Sabit Fikir

DOSYA: Düş içinde bir düş: Edgar Allan Poe’nun kalemi

19 Ocak 1809’da dünyaya gelen Edgar Allan Poe, günümüzde de ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Bu ilginin pek çok sebebi vardır kuşkusuz. Ama bunlar arasında, onun düşle gerçek arasında kurduğu dünyaların ürkütücü cazibesinin rolü büyük olmalı. Okuyucu, kaybolmanın tüm ürpertisini içinde taşısa da onun müthiş dehası ve kurgusuyla belirlediği sona doğru adım adım ilerlemekten kendisini alamaz. Üstelik öyküler her okunuşlarında daha önce fark edilmeyen yollara ve dolayısıyla yeni keşiflere açılır. Öykülerinde doğrudan görünenin ötesindeki anlam katmanları, kimi öykülerinde gömdüğü kurbanları gibi örtülüdür. Okuyucu onları, ancak emek verdiği ölçüde görebilir. Poe’nun öykülerinin özgünlüğü ve eskimezliği biraz da buradan geliyor.

.

SABİTFİKİR’DE OKU
27.7.2016

Sabit Fikir

“Nafiledir Rüzgarlar Limandaki Yüreğe”
Oylum Yılmaz

Kimi yazarlara göre yazmak, yaşamamak demektir, yaşamamayı göze almak. Dışarıda yaşayacak koskocaman bir hayat dururken kendini bile isteye kitaplarla dolu bir odada, masa başına mahkum etmektir; yazmak için hiç sebep yokken ve yazmamak için yüzlerce sebep varken yanlış yolu tercih etmektir. Yaşamamak bir yana, bir tür sapma hali belki, kim bilir. Ya da ölüme, yokoluşa yazgılı yaşama karşı durma çabası. Peki, yaratma yoluyla yokoluşa ayak direyenler, ölümle burun buruna geldikleri anlarda, o bitmek bilmeyen ihtiyarlık yıllarında ne yaparlar acaba? Artık doğru dürüst yazamadıklarında ve üstelik yaşayacak mecalleri de pek kalmadığında? Joyce Carol Oates, kendisi de artık hayli yaşlı bir yazar olmasından mıdır, yoksa yaratıcılıkla yaşlılık arasındaki ironik bağdan keyif almasından mı bilinmez, Türkçeye çevrilen son çalışması “Vahşi Geceler!”de beş .

SABİTFİKİR’DE OKU
27.7.2016

Yorumlar

Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız

29.06.2007

Polisiye romanın öncülerinden

Dünyanın elit edebiyat ustalarından E.A.Poe'nin çok güzel polisiye öykülerinden oluşan bir başyapıt, on üzerinden on.

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.