Adamı Zorla Deli Ederler
Adamı Zorla Deli Ederler Kitap Açıklaması
Dolaştığımız köylerde bişey dikkatimi çekti. Bu köylerde çok iri köpekler vardı, ama hepsi de kuyruksuzdu.
Öğretmene,
-Köylüler, "köpekler acar olsun" diye kulaklarını keser, tuzlar, biberler, yine o köpeğe yedirirler. Bunu biliyorum ama, kuyruklarının kesildiğini bilmiyordum, dedim.
Öğretmen,
-Belki de bunların cinsi böyledir, dedi...
Sayfa Sayısı: 192
Baskı Yılı: 2005
Dili: Türkçe
Yayınevi: Nesin Yayınevi
- Kitap Adı: Adamı Zorla Deli Ederler
- Yazar: Aziz Nesin
- Yayınevi: Nesin Yayınevi
- İlk Baskı Yılı: 2005
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9789754188561
Sabit Fikir
Bir muhalefet biçimi olarak mizah
Merve Fergökçe
Bir toplumda yaşamak, toplumla aynı yöne gitmek hatta toplumun gideceği yönlerin belirlenmesinde rol almak. Bunları “bireyin ve toplumun sağlığı” için yaparken, herşeyin “normal” görünmesini sağlamak, ve –miş gibi davranmak. İşte aslında “günlük hayat” bu.
Bir de; yine aynı toplumda yaşamak ama aynı yolu yürürken biraz farklı gözlükler kullanmak var. Bunlar öyle gözlükler ki hem camlarının rengi farklı – dolayısıyla görüşü – hem de çerçevesi bir o kadar farklı – dolayısıyla görünüşü. Üstelik bu çerçevenin “kralı çıplak göstermek” gibi meziyetleri olmasına rağmen kimseye bir zararı yok! Aksine; toplumun yürüdüğü yolda ihtiyaç duyduğu ekmeğe, suya ve her türlü yaşam desteğine ek besin olarak sunulan ruhsal bir besini sağlıyor: Mizahı!
.
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız