idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

İnsanlığın varoluşundan itibaren, herhangi bir saldırıya karşı koymak ya da müdafaa durumuna geçmek bir savunma ihtiyacı olarak doğmuştur. Hayatın güvenli bir şekilde devam edebilmesi bireysel ya da toplumsal bazda yapılan/yapılacak savunmalarla mümkündür.

İlkçağlardan günümüze savunma için çeşitli araç ve gereçler kullanıldı. Taş, sopa, ok ve yay, kılıç, kama, mızrak gibi ilkel savunma silahlarından; modern zamanlara ait ateşli silahların kullanımına kadar geçen süreçte büyük yenilikler gerçekleştirildi. Toplumların kullandıkları ve zamanla geliştirdikleri silahlar, üzerinde yaşadıkları toprak parçasının konumuna, ihtiyaçlarına ve devrin şartlarına göre şekillenmektedir. Devletlerin egemen unsur olma vizyonları, büyük bir silahlanma yarışı başlattı ve nihayet 19. yüzyıl dünyası denizlerde patlayan lağımlar için hamleler yaptı.

Osmanlı Devleti de sınırlarını korumak ve düşmanın savaş gücünü yok etmek için bu girişimin içerisinde yer aldı. Avrupa'dan transfer ettiği farklı türdeki mayınlar üzerinde birtakım çalışmalar yaparak, onları denizlerde/nehirlerde kullandı. Lağım teknolojisine vakıf isimler de bu transfer dâhilinde idi.

Bu eser, önemli bir savunma silahı olan lağımın imali, bakımı, muhafazası ve kullanımı konusunda çok değerli bilgiler içermektedir. Lağım ve akşamlarının tanınması, savaş zamanlarında sınırlarda oluşturulacak savunma hatları ya da düşman donanmasına yapılacak mayınlı taarruzların nasıl olması gerektiği ve lağımlar için kullanılan özel deniz araçlarının tanıtımı ve kullanımı hususunda titiz bir şekilde kaleme alınan bu talimname ile Türk donanma ve askeri tarih çalışmalarına ciddi bir katkı sağlanmaktadır.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.