idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

İngiliz edebiyatının önde gelen isimlerinden George Orwell'ın, ülkemizde kuşkusuz en çok bilinen romanı “Bin Dokuz Yüz Seksen Dört” olmuştur. Yazarın İskoçya'da veremle boğuştuğu sırada (1947-1948) kaleme aldığı bu eser, totaliter merkezli tek bir partinin propaganda, manipülasyon, beyin yıkama ve korku ile yönettiği -olası- geleceğe ilişkin distopik bir kâbus senaryosu olarak işlenmiştir.

Eser için ilk düşünülen isim “Avrupa'daki Son Adam” olmasına rağmen daha sonra değiştirilerek bugünkü halini almıştır. Birçokları tarafından sosyalizm karşıtı olarak nitelendirilse de yazara göre bu roman sosyalizme veya (o dönem destekçisi olduğu) Britanya İşçi Partisi'ne bir saldırı kastıyla yazılmamış, bununla birlikte komünizm ve faşizmde kısmen gerçekleşmiş olan ve merkezileştirilmiş ekonomilerin yol açabileceği bozukluklara değinilmektedir.

Eser, bireyselliğin ve özel hayatın olmadığı, insanların manipüle edilerek zihinlerinin kontrol altına alındığı ve makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü, ne yazık ki geçmişte ve günümüzdeki durumlar göz önüne alındığında her an yaşanması muhtemel bir dönemi en ince ayrıntısına kadar detaylandırması özelliği ile de ütopik olduğu kadar gerçekçi bir roman sayılabilir.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:George Orwell
Çevirmen:Aslı Mcqueen

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.