idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (4)
  • Soru ve Cevap (0)

Sümerliler ve Türklerin ortak bir kökene sahip olup olmadığını netleştirmek ister misiniz? Sümer halkının Türklerin bir kolu olduğunu savunan Muazzez İlmiye Çığ bu kitapta arkeolojik bulgular, antropoloji ve tarihi araştırmalar ışığında görüşlerini sunuyor. Gelin, faydalı bilgiler içerdiğini düşündüğümüz kitabın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Sümerliler Türklerin Bir Koludur" adlı kitabı neden okumalısınız?

Dünya tarihi alanında araştırma eseri olarak değerlendirebileceğimiz Sümerliler Türklerin Bir Koludur, kültürel bağlantılar ve dil bağlantıları başta olmak üzere iki halk arasındaki ortaklıklara ve farklılıklara eğiliyor. Anlatmak istediklerini sözcükler üzerinden açıklamaya çalışan yazarın bu kitabı, Sümer ve Türk halklarına ait mini sözlük görevi de görüyor. Sayfalar ilerledikçe bu örneklemeler sadece dil üzerinden ilerlemekle kalmıyor aynı zamanda kültür, destan, mitoloji ve dini öğeler gibi çeşitli alanlarda da işleniyor. Yazar, coğrafyanın kültürler üzerindeki önemini kitapta kullandığı haritalarla gösteriyor. Konuyla alakalı daha önce ortaya atılan bilgilerin ayrıntıları üzerinde durarak gözden kaçırılan noktalara değiniyor. Böylece kitabı okurken farklı görüşleri kıyaslama imkânına sahip oluyorsunuz. Konu hakkındaki düşünceleriyle ilerde çalışma yapacaklara ışık tuttuğunu ifade eden Muazzez İlmiye Çığ, paylaştığı bilgilerle Sümerlilere bakışınızı yeniden şekillendiriyor. Bilinen en eski uygarlıklardan birinin tarihine ve arkeolojisine meraklı olan okurların bu kitabı keyifle okuyacağına eminiz! Kitabın konusu ilginizi çektiyse bu değerli esere bir şans verebilirsiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Cumhuriyet'in ilk akademisyenlerinden Muazzez İlmiye Çığ'ın 1965 senesinde Roma'da düzenlenen Hitit Sergisi'ne başkanlık ettiğini, bu sergiyi Londra'ya da taşıdığını ve çalışmalarına burada devam ettiğini biliyor muydunuz? Türkiye'nin önde gelen Sümerologlarından biri olan başarılı yazar, 1914 senesinde Bursa'da doğar. 1935'te Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sümeroloji Bölümü'ne girer. Burada aldığı eğitim, tüm meslek hayatındaki faaliyetlerini etkiler. Sümer, Hitit ve Akad dillerine ait çivi yazısıyla yazılmış 74.000 tableti katalog hâline getirir. Bu süreçte, meslektaşı Hatice Kızılay ve Dr. F.R. Kraus ile birlikte çalışır. Böylece günümüz Sümer Devleti Arşivi şekillenir. Yine Prof. Kramer ile birlikte yürüttüğü çalışmalarla Sümer edebiyatına katkı sağlar. Pek çok ödüle layık görülen Muazzez İlmiye Çığ, 1972 yılında emekliye ayrılır ve çoğu kitabını da emeklilik hayatında kaleme alır. Bu kitaplardan biri olan Sümerliler Türklerin Bir Koludur, 280 sayfadan oluşur ve 2013 yılında Kaynak Yayınları basımıyla raflardaki yerini alır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Türk Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın 1993-2008 yılları arasında yayımlanmış 16 kitabı bulunur. Sümerliler Türklerin Bir Koludur'u severek okuduysanız, Uyanın Artık!Sümerli LudıngırraSümerlilerde Tufan Tufan'da Türklerİnanna'nın Aşkı ve Çam Bayramı Noel mi Nardugan mı? kitaplarını da gözden geçirebilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.