idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

İktisat öğrencilerinin ulaşabileceği pek çok İngilizce ve Türkçe orta düzey makro iktisat ders kitabı piyasada mevcuttur. Sorularla Makro İktisat kitabı iki nedenden dolayı piyasada yer alan diğer kitaplardan farklıdır. Birincisi, kitabın formatı Temel Keynesyen Makro İktisadı öğrenmek isteyen her düzeyde öğrencinin kendi başına çalışabileceği şekilde tasarlanmıştır. Her makro iktisadi konu mikro bölümlere ayrılmış ve bu bölümler de soru şeklinde tanımlanmıştır. Dolayısıyla öğrenci/okuyucu bölümleri parça parça okuyarak orta düzey makro iktisat bilgisini oluşturabilir. İkincisi, bu kitap herhangi bir makro iktisat ders kitabını tamamlayacak şekilde kullanılabileceği gibi aynı zamanda diğer tüm makro kitaplarından bağımsız olarak kendi başına da okunabilir. Kitabın bu iki işlevi birden yerine getirmesine yardımcı olan özelliği çok sayıda analitik, şekilsel, cebirsel ve sayısal örneğin olmasıdır. Ne Türkçe ne de İngilizce başka hiçbir makro iktisat kitabında olmadığı kadar örnek bu kitapta mevcuttur. Dolayısıyla öğrenci/ okuyucu çözerek ve alıştırma yaparak makro konuları öğrenebilmektedir.

Sorularla Makro İktisat kitabı önce temel makroekonomik kavramları tartışmaktadır. İkinci bölümde basit Keynesyen model anlatılmaktadır. Üçüncü bölüm, para piyasasını ve dördüncü bölüm ünlü IS-LM modelini ele almaktadır. Beşinci bölüm, toplam talep-toplam arz konusunu işlemektedir. Altıncı bölüm, işsizlik ve enflasyon konusunu Phillips Eğrisi çerçevesinde ele almaktadır. Yedinci bölüm, açık makroekonomi konusunu tartışmaktadır. Sekizinci ve dokuzuncu bölümler, tüketim ve yatırım harcamalarını ele almaktadır. Onuncu bölüm ise hükümet harcamaları ve bütçe açıklarını tartışmaktadır. On birinci bölüm ise ekonomik büyüme kuramına giriş niteliğindedir.

Sorularla Makro İktisat kitabı orta düzey makro iktisadı öğrenmek isteyen herkes için bir başvuru kitabı niteliğindedir. İdari bilimlerde okuyan ve ikinci sınıf makroekonomi dersi alan tüm öğrenciler için vazgeçilmez kaynak niteliğindedir. İktisat yüksek lisans ve araştırma görevliliği sınavlarına hazırlanan tüm öğrencilerin bu kitabı mutlaka çalışması gerekir. Doktora ve meslek sınavlarına hazırlanan iktisadi ve idari bilimler öğrencileri için de bu kitap mutlaka yanlarında bulundurmak isteyecekleri bir kaynaktır. Bu baskıda eklediğimiz örnek KPSS soruları ve yanıtları, meslek sınavlarına hazırlanan tüm öğrenciler için başka bir kaynakta bulamayacakları detayda açıklamalar içermektedir.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 384

Baskı Yılı: 2012


Dili: Türkçe
Yayınevi: Efil Yayınevi Yayınları

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.