idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Önsöz:

Teknolojide meydana gelen gelişmeler birçok alanda verilerin işlenmesi ve analiz edilmesini oldukça önemli hale getirmiştir. Belli bir göstergenin zamanın belli noktalarındaki ölçümlerinin ardışık olarak bir araya getirilmesiyle oluşturulan zaman serilerinin analiz edilmesi, özellikle makro iktisadi ve finansal çalışmalarda oldukça popülerdir. Zaman serilerini analiz etmek ve seriler arasındaki ilişkileri belirleyebilmek için doğrusal ve doğrusal olmayan birçok yöntem geliştirilmiş olup, bu yöntemler bilimsel çalışmalarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Bu kitapta doğrusal zaman serisi analizinde yaygın olarak kullanılan yöntemlere yer verilmiştir. Genel olarak, kitabın ilk kısımda yöntemlere ilişkin teoriler özetlenmiştir. Sonraki kısımda ise araştırmaya konu olan para talebi ile ilgili iktisadi teorilerden kısaca bahsedilmiştir. Kitabın son kısmında ise üç ana bölüm altında Türkiye için para talebi fonksiyonuna ilişkin araştırmaya yer verilmiştir.

Kitapta, ekonometrik doğrusal zaman serisi çalışmalarında sıklıkla karşılaşılan yöntemlerin birçoğu farklı dönemlerdeki para talebi ve belirleyicilerine ilişkin veriler üzerinde kullanılmıştır. Araştırma kısmında ekonometrik uygulamalar olabildiğince sade tutularak özellikle zaman serisi yöntemleri arasındaki ilişkiler, bağlantılar ve kullanım amaçları vurgulanmaya çalışılmıştır. Ayrıca araştırmada kullanılan her bir yönteme ait program çıktılarına bölüm sonlarında yer verilmiştir. Bu yönleriyle kitabın uygulamalı çalışmalar yapacak bu alandaki araştırmacılar için faydalı olmasını umut ediyorum.Zaman serisi ekonometrisi oldukça geniş ve hızlı gelişen bir literatüre sahiptir. 

Dolayısıyla kitapta ele alınan analiz çerçevesinde bazı yöntemlere yer verilmemiştir. Ayrıca, kitapta gözden kaçan bazı konular ile baskı ve yazım hatalarının yanında bazı bilgilerdeki yanlışlıklar değerli okuyucuların sağlayacağı katkılarsayesinde dikkate alınarak sonraki baskılarda düzeltilmeye çalışılacaktır. Kitabın meydana gelmesinde emeği geçen başta değerli hocalarım olmak üzere, herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca, kitabın sayfa düzenlemesi ve dizgisini yapan Akademisyen Yayınevinin kıymetli çalışanlarına teşekkür ederim.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.