Korku Kültürü - Niçin 'Mış Gibi' Yaşıyoruz ?
Korku Kültürü - Niçin 'Mış Gibi' Yaşıyoruz ? Kitap Açıklaması
Niçin “Mış” Gibi Yaşıyoruz?
“Ben” değil “biz” diyen güçlüdür. Toplum olarak “biz” kimliğimizi keşfetmek ve yaşamak zorundayız. Barış, huzur, üretim, gelişme içinde özgürce yaşamamız, “biz” diyebilmemize bağlı. Evinin temizliğine titizlikle dikkat ettiğimiz halde, nasıl oluyor da yollarda, kaldırımlarda, parklarda, kumsalda arkamızda bir çöplük bırakıyoruz? Neden engelliler için ayrılmış park yerlerine, engelli olmadığımız halde aracımızı park ediyoruz? “Sadece ben” diyen insan nasıl yetişiyor? Kötü insanlar değiliz, ama birbirimize kötü davranıyoruz. Bizim gibi düşünmeyenleri dinlemek bile istemiyoruz ve hemen ötekileştiriyoruz.
Niçin?
On günlük bir Türkiye yolculuğunda günlük gözlemlerle bu ve benzer soruların cevabını bulmak için bir sohbet oluşturduk. Üç kişiydik; ben Doğan, bu kitabın yazarı; Timur, tatil için Amerika’dan gelen otuz yaşlarında oğlum ve Arif öğretmen. Neden “sadece ben” demenin ötesinde “biz” diyemediğimizi anlamaya çalıştık. Neler keşfettiğimizi merak ediyorsanız, buyurun sohbetimize siz de katılın.
(Tanıtım Bülteninden)
- Kitap Adı: Korku Kültürü - Niçin 'Mış Gibi' Yaşıyoruz ?
- Yazar: Doğan Cüceloğlu
- Yayınevi: Remzi Kitabevi
- Hamur Tipi: 2. Hamur
- Ebat: 14x20
- İlk Baskı Yılı: 2008
- Baskı Sayısı: 2. Basım
- Dil: Türkçe
- Medya Cinsi: Ciltsiz
- Barkod: 9789751417619
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
11.04.2013
Harika Bir KitapHerkesin okuması gereken faydalı ve çok önemli bir kitap. Hocam yüreğinize, elinize, emeğinize sağlık....
16.11.2009
Korku KültürüGünümüz toplum yapımızı çok iyi analiz edip, özetlemiş Doğan hacamız. Başta "Savaşçı" eseri olmak üzere bütün eserleri önemli. Öncelikle ülkeyi yöneten ve yön veren yönetici ve topluma bireyleri yetiştiren öğretmenlerimiz olmak üzere toplumu oluşturan her bireyin okuması gereken bir eser. Geleceğimiz olan gençlere okutulması gerekiyor. Korku kültürünü yıkmak ve bilim kültürü oluşturmanın yollarını gösteren kitabınızı bekliyoruz.
Teşekkürler hocam.
İsmail Baydar