133,0 TL
Standart Teslimat : 31 Mayıs - 03 Haziran
300 TL ve üzeri siparişlerinizde kargo bedava!

Birlikte Al

Kaos Yayınları
133,00 TL
+
Kaos Yayınları
57,00 TL
190,00 TL
Kaos Yayınları
133,00 TL
+
Yeni İnsan Yayınevi
89,60 TL
222,60 TL
Kaos Yayınları
133,00 TL
+
205,00 TL
Kaos Yayınları
133,00 TL
+
Metis Yayınları
50,40 TL
183,40 TL

Doğal Tarımın Yolu Kitap Açıklaması

 


Paradoksal bilgeliği nedeniyle Japonya'da "günümüzün Lao-Tzu"su olarak adlandırılan Fukuoka, bu kitabıyla bize doğayla uyumlu, sağlık, huzur ve haz dolu bir yaşamın felsefî/pratik yolunu gösterir. Masanobu Fukuoka bizi çiftliğindeki arpa, çeltik ve buğday tarlalarında, bin bir çeşit meyve ve sebzenin bir arada gelişip serpildiği bahçelerinde gezdirirken sanki ince bir serzenişte bulunur: Yeryüzüyle barışmanın yolu beton, metal ve plastik esaretindeki kentli yaşam tarzının değiştirilmesinden geçer. Bu, doğayla olduğu kadar kendimizle de barışık olacağımız yoldur.

İnsan medeniyetinin tüm "başarılarının" doğa karşısındaki acizliğini gören ve hepimiz için görünür kılan Fukuoka, toprağı sürmeden, gübrelemeden, ilaçlama yapmadan, ağacı budamadan tarım yapmanın yöntemlerini gayet ayrıntılı şekilde gösterirken, her şeyi kendi yurdunda ve mevsiminde, yalnızca ihtiyacımız kadar yetiştirmenin önemini vurgular. Bilimin doğayı örseleyen müdahalelerinden kendini kurtarmış hakikî bir tarımın ve yaşamın izini süren Fukuoka, bize felsefî olduğu kadar gerçekçi de olan bir yaşam imkânı sunar.



Sayfa Sayısı: 296

Baskı Yılı: 2011


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kaos Yayınları

Eleştiri / inceleme

TÜMÜNÜ GÖSTER

Sabit Fikir

Fikri Sabit

Masanobu Fukuoka’nın doğal tarım ve yaşam felsefesi birkaç sebze ve çiçek yetiştirmek üzere küçücük bir toprakla karşılaşan insanı, toprağı çapalamak, otlarını yolmak, üzerindeki böcekleri zehirlemek, elinde makasla sürekli orayı burayı kesmek, her şeyden gübre üretme telaşına girmekten alıkoyabilecek mi peki? Organik tarımın ve sürdürülebilirlik umudunun içini boşaltmaktan, daimi faydacılık düşüncesine saplanmaktan, hesapçılıktan, fırsatçılıktan ve rantçılıktan kurtarabilecek mi bizi bu felsefe? 
.

SABİTFİKİR’DE OKU
27.7.2016

Yorumlar

Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız

15.09.2020

Çiftçiye Özel

Tarım sektöründen ekmek yemeye çalışan ve aynı zamanda kimyasal tarımını eleştiren çiftçilerin özellikle okunması gerekir.

29.06.2020

tarım yapanların başucu kitabı

Çiftciyim. Bu yazarın tarım ile ilgili yazdığı ve uyguladığı teknikler çok faydalı. Maliyetleri aşağı çektiği gibi üretimi yapılan tarım ürünleri tamamen organik. Bir çiftcinin temel başucu kitabı.

02.06.2019

Tarım ile ilgilenenlerin okumasında yarar var.

Organik tarımın da ötesinde, toprağa herhangi bir müdahale olmaksızın topraktan azami fayda sağlanmasının tecrübelerle anlatımı. İmkanım olduğunda kitapta anlatılanları uygulamak isterim.

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.