idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)

 

 

Kitap, Antakya ağzı ile yazılmış kısa hikâyelerden oluşmaktadır. Kitabın başlangıcında dil, lehçe ve ağız ile ilgili kısa bilgiler verilmiş, Antakya ağzını oluşturan sesler ve kelime yapısıyla ilgili anlatımlar yapılmıştır.

Kitapta, Deli Hösün hayâli kahramanı etrafında gelişen kısa hikâyelerde, Antakya’nın 1960’lı, 70’li yıllarına ait renkli yaşantısı, insanları, yemekleri ve ünlü mekânları anlatılmaktadır.

Yazar, giriş bölümünde şöyle diyor: Deli Hösün’ü yazarken Antakya ağzının yanında Antakya’nın 60’lı yıllarını, renkli yaşantısını, insanlarını ve mekânlarını yeni nesile aktarmak, eskilerin de anılarını bir nebze yeşertmek istedim. Malûm, nesil değiştikçe 40-50 yıl öncesinin ağzı giderek standart konuşma diline dönüşüyor. Gençler artık babaları, dedeleri, nineleri gibi konuşmuyor. Eski insanlar, eski âdetler ve eski mekânlar artık oldukça geride kaldı; kimileri ise yok oldular. Teknolojinin ve yüksek yaşam standartlarının tüm nimetlerinden yararlanıyor olsak ta, içinde bulunduğumuz hayat şartları dolayısıyla eskinin o sade ve doğal yaşantısı belleğimizin bir köşesinden sıyrılıp, zaman zaman özlemimiz olarak gözlerimizin önüne geliyor. Neredeyse doğal hiçbir şeyin kalmadığı, günlük hayatımıza çok şey katsa da teknolojinin aslında bizlere neleri kaybettirdiğinin farkına geç te olsa vardığımız yaşantımızda, eski günlerin o saf, basit ve samimi yaşantısından hafızamızın bir köşesinde kalakalmış anılarımız canlandığında, yüzümüzde beliren tebessüm “keşke”lerimizi ifade etmeye başladıysa, Deli Hösün orada bir yerlerde, Antakya’da hâlâ yaşıyor…

 

 

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.