idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Bugün; yerel yönetimler, yerel demokrasi, yerel siyaset, kentsel sorunlar, kentsel ve kırsal kalkınma, çevre sorunları, yönetişim, yönetimde etkinlik ve verimlilik kavramları iç içe geçmiştir. Yerel yönetimler, tarih boyunca bütün sistemlerde şu veya bu şekilde var olmuştur. Ortaçağ sonlarından itibaren burjuvazinin gelişmesiyle birlikte bugünkü çağdaş yerel yönetimlerin de gelişmeye başladığı genel kabul gören bir yaklaşımdır. "Çağdaş yerel yönetim" söyleminden kasıt, kendi kendini yönetebilen kent otoritelerinin/yönetimlerinin ortaya çıkmasıdır. Dolayısıyla yerel yönetimler, bugün Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda tanımlanan biçimiyle "karar organları" halk tarafından seçilen "kamu tüzel kişilikleri"dirler.

Dünya değişiyor. Ekonomi, teknoloji siyaset, yönetim, kültür, ilişkiler, kurumlar ve elbette bireyler bu değişimden azımsanamayacak biçimde etkileniyor. Eskiden "hiçbir şey akşamdan sabaha değişmez" denirdi. Artık bana göre bu yargı da değişti. Akşamdan sabaha çok şey değişiyor. Herhangi bir teknolojik ürünün veya uygulamanın ortaya çıkması ya da herhangi bir yasanın farklılıklar getirmesi bir anda her şeyi değiştirebiliyor. Bu değişimden elbette toplum, siyaset ve yönetim de fazlasıyla etkileniyor.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 337

Baskı Yılı: 2011


Dili: Türkçe
Yayınevi: Çizgi Kitabevi
Katkıda Bulunanlar
Yazar:M. Akif Çukurçayır
Genel Yayın Yönetmeni:Mahmut Arlı

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.