19,6 TL
28,0 TL
%30
- Teslimat Seçenekleri -
Standart Teslimat :
21 - 23 Aralık
Kitap Açıklaması
Zaven Biberyan, Türkiye'nin yakın tarihine farklı bir açıdan baktığı Yanlızlar'da, siyasi iktidarın el değiştirmesiyle toplumun da hızlı bir dönüşüm geçirmeye başladığı 1950'li yılların başlarında, İstanbul'un Anadolu yakasında bir sayfiye yerinde, Erenköy'de, bir yaz hafta sonunda yaşananları anlatıyor.
Yazar, bu iki günde yaşananlarla, toplumsal sınıfların ve beraberinde çeşitli statülerden bireylerin iç dünyalarının derin bir psikolojik tahliline girişirken, başta bireyler, sonra da Türk, Ermeni, Yahudi, Rum toplulukları arasında iletişimsizliği, ruhların derinliklerinde gizli şiddet eğilimlerini ve bunların sonucunda kişisel-toplumsal davranış kalıplarında oluşan tahribatın getirdiği yalnızlaşmayı konu ediniyor.
Marjinalliğe zorlanmışların içeriden bakışına sahip, Ermenice 'Lıgırdadzı' kitabının Türkçe versiyonu olan Yalnızlar, toplumsal yalnızlığa itilenlerin öfkesiyle bireysel gerçekliklerin kesiştiği noktaya götürüyor okuru.
(Tanıtım Bülteninden)
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 202
Baskı Yılı: 2016
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 186
Baskı Yılı: 2000
Dili: Türkçe
Yayınevi: Aras Yayıncılık
- Kitap Adı: Yalnızlar
- Yazar: Zaven Biberyan
- Editör: Rober Koptaş
- Yayınevi: Aras Yayıncılık
- Sayfa Sayısı: 202
- İlk Baskı Yılı: 2000
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9789757265276
Puanlamalar
Yorum Yap, Kazan!
14.01.2013
İki halkın derin yalnızlığı...Zaven Biberyan, 1959 yılında ´´Lıgırdadzı´´ (Sürtük) ismini vererek Ermenice yazdığı ve daha sonra yine kendisinin Türkçeye çevirdiği, çevirirken de ´´Yalnızlar´´ başlığını uygun gördüğü bu ilk romanında, biri Türk, diğeri Ermeni iki komşu ailenin iki gününü gözümün önüne getirdi. Birbirlerine uzaklığı kapı zili mesafesinde olan iki ailenin yaşamlarını hiç kesiştirmeyerek, onlara birbirlerinin kapısını bir kez bile çaldırmayarak... Biberyan böyle yaparak, aynı toprağı, aynı havayı, aynı suyu yıllarca paylaşmış, ancak gün geçtikçe cemaatleşmiş, cematleştikçe de birbirine yabancılaşmış, birbirini ötekileştirmiş, tabiri caizse artık birbirine dokunmaktan bile imtina eden iki halkı da anlatıyor sanki. İki halkın derin yalnızlığını...