Ürün geçici olarak temin edilememektedir

Yalnız Uyuyanlar İçin Kitap Açıklaması

 


Apartman girişinde, sol yanda, duvar boyunca sıralanan posta kutularından 39 numaralısı bana ait. Ondan yeterince yararlandığım söylenemez. Öbür kutular gibi (özellikle 12, 17 ve 28) zarflar ve katlanmış dergiler taşmıyor içinden. Posta kutuları bir uygarlık ölçütü olabilir mi, diye düşündüğüm oluyor zaman zaman. Ama elektrik, telefon ve su faturalarının bana ulaşmasındaki işlevi düşünüp avunuyorum. Bazen de tek tük el duyuruları buluyorum: 'Kuaför Necmi', 'Sekiz Ayda İngilizce Öğretiyoruz,' ya da 'Can Pizza-Evlere Servisimiz Vardır'. Mektup gelmez, çünkü yıllardır kimseye yazmıyorum. Kredili alışveriş yaptığım firmalar dışında bayram ve yılbaşı kartı gönderen de olmaz. Ne bir dergiye aboneyim, ne de gazeteye. Bu nedenle çantamda taşıdığım küçük anahtarı çok az kullanıyorum.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 107

Baskı Yılı: 2016


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 79

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları

Eleştiri / inceleme

TÜMÜNÜ GÖSTER

Sabit Fikir

Cemil Kavukçu ile Sözünü Sakınmadan: 
“Edebiyatımın güzel yanı, disiplinsiz olması”

Sözünü Sakınmadan’ın konuğu Cemil Kavukçu, 'öykü'yü 'kedi'ye benzetirken, üzerinde baskı kuran hiçbir işi sevmediğini söyledi: “Öykü kediye benzer. Kediyi, yalnızca sevilmek istediği sürece seversiniz. Sevilmek istemediği zaman ise tırmalar. Öykü de aynen böyle, kendini yazdırmak istiyorsa yazdırır. Yazdırmak istemediği zaman ne yaparsanız yapın, boş.”
.

SABİTFİKİR’DE OKU
27.7.2016

Sabit Fikir

Cemil Kavukçu ile Sözünü Sakınmadan (Video)

Sabit Fikir ve İstanbul Modern işbirliğiyle düzenlenen Sözünü Sakınmadan 17 Ocak 2012 Salı akşamı keyifli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Samimi bir havada gerçekleşen söyleşide eleştirmenler Semih Gümüş ve Ömer Türkeş, 80'li yıllardan bu yana öykücülüğümüzün dikkat çeken isimlerinden Cemil Kavukçu’yu ağırladı. Etkinliğin tümünü buradan izleyebilirsiniz.
.

SABİTFİKİR’DE OKU
27.7.2016

Yorumlar

Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız

20.11.2019

Cemil Kavukçu

Bir sabah uyandığınızda bakkala gidip ekmek almayı, ya da köşedeki fırından sıcak simit almayı, yada aile-komşu-doğa-hayvan ilişkilerini, kendi içimizle dışımızla olan en sıradan dediğimiz ilişkileri öykü haline getirebilen ve bunu yaparken de ağdalı bir dil kullanmayıp dilin yalın haliyle size öykülerden bir melodi sunan bir yazar bana göre Cemil Kavukçu. Bir öykü ya da edebi bir eser için kullanılan dil-anlatım imgelerle, betimlemelerle ne kadar dolu ise o derece edebi oluyor gibi bir anlayış hakim. Tabi bu tür anlatımın beğeneni, okuru da olabilir. Fakat imgeden, betimlemeden boğulmadan, cümlenin başında ne yazdığını sonuna varana dek unutmadan, bir bardak su içer gibi kitabı, içindeki satırları, o satırlarda yaşanan hatırları, hatıraları içmek istediğimde; beni kitabın içine hapsetmeden, "bitmedi bi türlü günlerdir elimde" dedirtmeden okuduğum öykü yazarı. İyi ki tanımışım kitaplarınızı iyi ki içmişim bu yalın öykü suyunuzdan, iyi ki çalınmış kulağıma öykülerinizin duru tınısı.

01.09.2000

Cemil Kavukçu belki de son yılların en iyi öykücüsü. Eğer bunu okuyacak edebiyat öğretmenleri varsa kesinlikle ve kesinlikle derslerinde Kavukçu'nun metinlerini kullanmalarını önerir ve rica ederim.

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.