Türk Korkusu
Türk Korkusu Kitap Açıklaması
Kuşatan, kapıya dayanan, ele geçiren, muzaffer, hükmedici, kibirli ve mağrur...
Akıllı, muhteşem, disipinli, kararlı, acımasız ve hoşgörülü...
Tüm bu kavramların, Avrupa'da aynı ortak düşman için, yani Türkler için telaffuz edildiğini ve 'korku'yla örülü bir 'literatür' oluşturulduğunu düşünürsek, tarihi amneziyle direnen, kolay kolay silinemeyecek, bir korku türü çıkıyor karşımıza: Türk Korkusu
Elinizdeki kitap, klasik 'yabancı korkusu' nun çok ötesine geçen bir ruhsal-siyasi durumun, XVI. yüzyıl Avrupası'ndan nasıl yaratıldığını, hangi araçlarla yayıldığını ve popülerleştirildiğini inceleyen, kısacası Avrupa'da hüküm süren / sürmekte olan çok özel bir korku türünü hikâye eden bir çalışma.
Üstelik, bizzat korkuyu yaşayanların, 'korkanların' ağzından...kaleminden...
Sayfa Sayısı: 448
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap
- Kitap Adı: Türk Korkusu
- Yazar: Özlem Kumrular
- Yayınevi: Doğan Kitap
- İlk Baskı Yılı: 2008
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9789759916008
Sabit Fikir
Sultanın mutfağında tarihi roman çıkmazı
Fikri Sabit
Çoğu okurun çok sevdiği tarihi romanlar korkutur hep beni. Tarihi roman denince, bir adım geri çekilir, hayal kırıklığına uğramaktan çekinirim. Ne de olsa, romanı bırakıp hikayenin geçtiği tarihi birebir yazmaya koyulan, tarihi sadece bir dekor olarak kullanan ya da en fenası hepsini birbirine karıştırıp işin içinden çıkamayan “tarihi roman”larla dolu etrafımız. Bu çok sevilen, bir o kadar da tartışmalı türden beklenilen, adı gibi çok katmanlı olabilmesidir. Geçtiği dönemin hakkını vermesi, kahramanlarının o günün sesiyle konuşup, o günün ruhuyla hareket edebilmesi, hikayenin dönem ya da dönemin hikaye üzerinde eğreti durmaması ve en mühimi günümüze dair de bir şeyler söyleyebilmesi beklenir tarihi bir romandan.
.
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız