idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

 Toplumsal yapıların varoluşsal koşullarının başında “denetim” gelmektedir. Foucault'ya göre, iktidarlar, toplumsal denetimi “dispositif” adını verdiği çeşitli aygıtlar aracılığı ile gerçekleştirir. Foucault iktidarın “uygulanmasını”, “işlemesini”, “iktidar metafiziğini” ve “iktidar ontolojisini” dini alanda da kullanmaktadır. Tüm dinlerde kutsallaştırılmış inanç nesneleri, ayinler (dinsel törenler), semboller ve simgeler yoğun biçimde bulunmaktadır. Budispositif Hıristiyanlıktaki sakramentler (ayinler), relikler (kutsal nesneler) ve semboller olarak karşımıza çıkmaktadır. Dinsel tâbi kılma, iktidar metafiziği bu ögelerle işler hâle gelmekte ve sürmektedir.
Foucault, toplumsal denetim yaklaşımını dini alanda inançlı kitleleri toparlama ve kontrol altında tutma biçiminde ortaya koymaktadır.
Dini bir “anlam alanı' olarak tanımlayan Geertz'in kavramsal çerçevesine göre de semboller sistemi, bir “toplumsal eylem” aygıtıdır ve “dinsel siyasallaşmanın” da araçlarıdır.
Toplumsal denetim aygıtı olarak inanç nesnelerinin kullanımı konusunda sosyolojik ve antropolojik araştırmalar ülkemizde neredeyse yok gibidir.
Bu alanda Foucault'nun “toplumsal denetim” ve Geertz'in “kültürel sistem” kavramları temelinde yapılan bu çalışma, araştırmacılar kadar sade okuyucular açısından da çok değerlidir.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.