idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

70’li yıllarda, faşist baskı ve zulme karşı yürütülen mücadelenin önünü çeken en önemli örgütlerden biri TÖB-DER idi. TÖB-DER ayrıca; topladığı Demokratik Eğitim Kurultayı (DEK), çıkardığı eğitici ve aydınlatıcı yayınları, alternatif ders kitapları önerileri, uluslararası öğretmen sendikalarıyla diyalog içerisinde olması gibi çalışmalarıyla da önemli bir etkinlik merkezi olmuştur.

TÖB-DER; üyelerinin görevden alınması, sürgün edilmesi, maaş kesintisi al- maları gibi hukuksuzluklara karşı mücadele ettiği gibi, toplumu ilgilendiren pahalılık, baskı, zulüm ve anti-demokratik uygulamalara karşı da eylemli bir mücadele sürdürüyordu. İş bırakma, miting, yürüyüş, bildiri, broşür, bülten, dergi gibi unsurlarını kullanarak mücadelesini sürdürmüştü. Örgüt bu haliyle; gerici saldırı ve baskılara karşı 1970’li yıllarda toplumsal direncin en büyük kalelerinden ve 12 Eylül düzeninin hedef aldığı en önemli toplumsal direniş örgütlerinden biridir.

Türkiye’nin TÖB-DER’li mücadele ortamına nasıl geldiği, bu sürecin nasıl iş- lediği ve bittiği geniş bir inceleme konusudur.

Bu çalışmada ise; bu örgütün içerisinde hem bir öğretmen hem de bir nefer olarak yer alan bir devrimcinin 35 yıl sonra geriye doğru baktığında anımsadıkları ve bu yıllar içerisinde biriktirdikleri mevcuttur.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.