idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)
  • Soru ve Cevap (0)

2008 yılında başlayan ekonomik krizin hemen ardından, uluslararası para sistemi uzmanı yirmi ünlü iktisatçıdan oluşan bir çalışma komisyonu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı’nın önderliğinde toplandı. Başkanlığını Nobel ödüllü iktisatçı Joseph E. Stiglitz’in yaptığı komisyon, yaşanan krizi ve krizin kalkınma üzerindeki etkilerini derinlemesine inceledi.

Komisyon 2009 yılının sonlarında Stiglitz Raporu adında bir belge yayımladı. Bu rapor, yaşanmakta olan finansal krizi, birbiriyle yakından bağlantılı bir dizi krizin –gıda, su, enerji ve sürdürülebilir kalkınma krizleri- en son ve en çok hasara yol açan halkası olarak görmüştür. Raporda, kısa vadeli önlemlerden derin yapısal değişikliklere, krize verilen tepkilerden, ekonomik ve finansal yapılarda küresel çaptaki köklü reformlara kadar kapsamlı ve hedef odaklı öneri ve değerlendirmeler yer almaktadır. Bu rapor, hem ulusal hem de uluslararası ekonomi politikalarının oluşturulmasında ve ulusal politikaların uluslararası düzeyde eşgüdümünün sağlanması çabalarında önemli çözüm önerileri sunmaktadır. Yaşanan ekonomik krizi anlamak isteyen iktisatçılar için bir başvuru kaynağı olan bu kitabı güvenli ve refah içinde bir dünya arzulayan herkesin okuması gerektiğine inanıyoruz.

Joseph E. Stihlitz için övgüler:

“Mali kriz hakkında ileri sürdüğü tüm tezleri başından beri haklı olan tek uzman.” Newsweek

“Modern zamanların en önemli iktisatçılarından biri.” Nicolas Stern, Dünya Bankası Baş Ekonomisti ve Genel Başkan Yardımcısı

“Dünya ekonomisinin görünümü kötüye giderken, Profesör Stiglitz gibi iktisatçıların seslerini daha çok duyurması lazım.” The Guardian

Columbia Üniversitesinde iktisat profesörü olan Joseph E. Stiglitz, John Bates Clark Madalyası ve Nobel Ödülü sahibidir. Stiglitz daha önce Dünya Bankasında Genel Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist olarak görev yapmıştır.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Joseph E. Stiglitz
Çevirmen:Eda Aksan

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.