idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

1956 SBKP, 20. kongresi birçok bakımdan bir dönüm noktası. Kruşçev'in SBKP'yi geçmişinden koparma işini başlattığı bu kongre, Uluslararası Komünist Harekette de yeni bölünme ve ayrışmaların başlangıcı sayılır. Henüz kopuş fiili ve resmi hal almamışken, Sovyetler Birliğinde ekonomik inşaanın sorunları tartışılmaktadır. Sosyalist politik ekonomi bilimi üzerine yeni ders bir kitabı çıkar. Daha sonra Türkçeye Politik Ekonomi Ders Kitabı I-II olarak çevrilen kitap tartışmalara yol açar.

Ayrışma ve kopuşma sürecini hızlandıran gelişmeler yaşanırken Çin Komünist Partisi ve Çin devriminin lideri ve yine Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkanı olan Mao Zedung, bu kitap üzerine eleştirel notlar yazar. Söz konusu notları kapsayan bu kitap, o gün sosyalist ekonominin sorunları ve ilkesel perspektifleri üzerinde durmakta, Sovyet ekonomisine de eleştiri yöneltmektedir. 1979 yılında İletişim Yayınlarının yayımladığı kitabı, Sosyalizmin sorunları ve 21. yüzyıl perspektifleri üzerine tartışmaların yoğunlaştığı bugünlerde okurla yeniden buluşturmayı uygun gördük.

Che'nin aynı konu üzerine kitabını da bir süre önce okurlarımızla buluşturmuştuk. Sıra da konu üzerinde başka kitaplarımız var. Bu demek oluyor ki, yayınevimizin sosyalizm üzerine düşünsel üretim ve tartışma ortamına katkı sunmaya devam edecektir.
İyi okumalar...
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 122

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Akademi Yayın
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Mao Zedung
Çevirmen:İzzet Altan

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.