Silmarillion
Silmarillion Kitap Açıklaması
Silmarillion
John Ronald Reuel Tolkien, Silmarillion ile okuyucuyu Orta Dünya Evreni’nin en eski zamanlarına götürüyor. Hatta Hobbit’in de öncesine! Tolkien bu eserde, evrenin yaratılışından Orta Dünya’nın dördüncü çağına kadar geçen süreyi kaleme alıyor. Kitap beş bölümden oluşuyor ve Ainur’un yaratılışı ile başlıyor. Ardından birinci, ikinci ve üçüncü çağların tarihleri bölümler halinde okuyucuya aktarılıyor.
Orta Dünya’ya Dair Bilinmeyen Hiçbir Şey Kalmıyor
Silmarilion, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi’nden bilinen karakterleri derinlemesine anlamayı sağlıyor ve Orta Dünya Evreni’yle ilgili tüm soru işaretlerini siliyor. Orta Dünya’nın tarihçesi niteliğindeki eser, bu yönüyle tarih kitaplarına ilgi duyanları da kendisine çekmeyi başarıyor.
Kitaba adını en uzun bölüm olan Quenta Silmarillion veriyor. Bu bölümde, elflerin en beceriklisi Feӓnor’un yarattığı üç Silmaril’in çalınmasının ardından ipler geriliyor. Eserde, Elflerin tanrılara isyan etmesinin üzerine Orta Dünya’ya sürülmeleri ve burada insanlar ve cüceler ile birlikte Tanrı Morgoth’a karşı verdikleri savaş kaleme alınıyor. Kitabın son bölümü olan Güç Yüzüklerine Dair, daha önce ayrı bir kitap olarak yayımlasa da sonrasında Silmarillion’a ekleniyor.
Orta Dünya Evreni’nin Yaratıcısı ile Tanışın!
Fantastik kurgu denilince akla gelen ilk isim John R. R. Tolkien, eserleriyle okuyucuyu bambaşka bir dünyaya davet ediyor. Kelt, Fin ve İskandinav mitolojilerine ilgi duyan Tolkien, bunlardan etkilenerek bir Orta Dünya Evreni kurguluyor. Bu evrende, yine yazarın kendisinin kurguladığı, antik dillerden izler taşıyan yapay bir dil konuşuluyor. Üstelik yazar, Orta Dünya halklarının her birine başka bir lehçe oluşturarak gerçekliğini bir adım öteye taşıyor.
J.R.R. Tolkien’ın en beğenilen eserleri birbirinin devamı niteliğinde olan Hobbit, Yüzüklerin Efendisi ve Silmarillion olarak gösteriliyor. Silmarillion üzerine uzun yıllar çalışan yazar, Orta Dünya’yı tüm detaylarıyla mitolojik bir temele oturtmayı hedefliyor. Fakat ne yazık ki Tolkien’ın ömrü, Silmarillion’u tamamlamaya yetmiyor. Eser, yazarın 1973’te vefat etmesi üzerine oğlu Christopher Tolkien tarafından tamamlanarak 1977 yılında okuyucuya sunuluyor.
En Sevilen Kitaplara Hemen Şimdi Sahip Olun!
Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerinin devam kitabı niteliğindeki Silmarillion, tüm taşları yerine oturtuyor. Bu kitabı okumadan Orta Dünya Evreni’ndeki yolculuğu tamamlamak mümkün değil. Orta Dünya'nın kökenlerine doğru efsanevi bir yolculuğa çıkmak için hemen sepete ekleyin!
- Kitap Adı: Silmarillion
- Yazar: J. R. R. Tolkien
- Yayınevi: İthaki Yayınları
- Hamur Tipi: 2. Hamur
- Sayfa Sayısı: 696
- Ebat: 14 x 21
- İlk Baskı Yılı: 2007
- Baskı Sayısı: 14. Basım
- Dil: Türkçe
- Medya Cinsi: Ciltsiz
- Barkod: 9789752733947
Sabit Fikir
Fantastik Edebiyat: Kara deliğin içinde; küçük, oyuncu ışık toplarının peşinde...
Oylum Yılmaz
Fantastik edebiyata duyduğu ilgiyle Tzvetan Todorov’un “Fantastik” kitabını eline alanlar, kısa süre içinde ciddi bir hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Çünkü Todorov, yapısalcı bir yaklaşımla bu edebi türü incelerken, her şeyden öte onun alegorik ve şiirsel okumaya kapalı olduğunu belirler. Ve türü ortaya koyan ilk eserleri ele alır: Maupassant’ın, Henry James’in, Hoffmann’ın öyküleri, Balzac, Nerval gibi yazarların bu türe giren romanlarıdır bunlar ve günümüzün fantastik anlatılarıyla hiç ilgileri yoktur. Çalışmanın nihayetinde ise fantastik edebiyatın Kafka’yla birlikte bittiğini belirtir Todorov. Çünkü, fantastik anlatılar doğal bir olaydan yola çıkarak doğaüstüne varırken, Kafka (Dönüşüm’ü masaya yatırarak)doğaüstü bir olaydan yola çıkarak anlatı boyunca bu doğaüstü hali doğallaştırmışt.
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
22.02.2021
The ELVENS...Elfler... Çok sevdiğim ve beğendiğim bir ırk. Zarif, hızlı, güzel, savaş yetenekleri ve zanaatkarlıkları üst seviye bir ırk.
27.01.2021
Orta Dünya Ve ÖtesiYeni bir dünyaya ilk adım. Sabırsızlıkla bekliyorum...
20.01.2021
EfsaneEfsane! Tekrar tekrar okunup başucu kitabı yapılacak bir kitaptır. Herkes okumalı!