Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi 201
Stokta Yok
Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi 201 Kitap Açıklaması
Yazarlar: Ayşe B. Kaban, Aziz Tuna C., Barış Uygur, Baybars Tekatlı, Behçet Çelik, Berna Durmaz, Burcu Aktaş, Burhan Sönmez, Bülent Çallı, Bülent Yıldız, Defne Tarman, Deniz Arslan, Duygu Çayırcıoğlu, Ekin Can Göksoy, Ekrem Solgun, Elif Key, Emrah Polat, Emre Bayın, Erman Çağlar, Figen Şakacı, Gamze Güller, Gaye Boralıoğlu, Giray Kemer, Hakan Bıçakcı, Hasan Ali Toptaş, Işıl Kocaoğlan, İlyas Barut, Jaklin Çelik, Kemal Varol, Kerem Işık, Kıvanç Koçak, Levent Cantek, Leyla Burcu Dündar, Mahir Ünsal Eriş, Melike Uzun, Memo Tembelçizer, Murat Başekim, Murat Gülsoy, Murat Menteş, Murat Uğurlu, Mustafa Çiftci, Necdet Dümelli, Ömer Ayhan, Pelin Buzluk, Pertev Başgöz, Pınar Öğünç, Sedef Betil, Senem Tepe, Serhan Ergin, Sinan Sülün, Şule Gürbüz, Turgut Ulucan, Uğur Mıstaçoğlu, Utku Özmakas, Yalçın Tosun, Yekta Kopan.
Çizerler: Bahadır Yazıcı, Berat Pekmezci, Cansın Çağlar Özdemir, Cengiz Üstün, Deniz Karagül, Fatih Okta, Gurur Birsin, Latif Demirci, Osman Çolakoğlu, Resul Ertaş, Seyhan Argun.
Bantlar: Anti Klişe Timi (Aybars Yanık, Duygu Çayırcıoğlu, Levent Cantek-Cengiz Üstün), Boşuna Sinirlenmiyorum (Aybars Yanık- Cansın Çağlar Özdemir), Kulağı Büyüyen Adam (Levent Cantek-Berat Pekmezci), Romo (Necdet Dümelli-Gurur Birsin), Takvimin Bantı (Levent Cantek-Seyhan Argun), Tivitgirl (Duygu Çayırcıoğlu-Bahadır Yazıcı)
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 732
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
- Kitap Adı: Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi 201
- Yazar: Levent Cantek
- Yayınevi: İletişim Yayıncılık
- İlk Baskı Yılı: 2015
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9789750518430
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
08.02.2016
hevesle aldımaldım ama...bir köşede duruyor.
´her dertten 100 gram´ tarzı bir takvim olmuş.
bu kadar dolduracağına koysana bir tane sade söz o gün için insanlar o kitabı okumaya heveslensin...
örnek: ´Javert, kendisi farkında olmadığı halde, büyük mutluluğu içinde, zafer kazanan her cahil gibi acınacak durumdaydı. İyiliğin kötülüğü diyebileceğimiz şeyin yuvalanmış göründüğü bu çehre kadar acıklı ve korkunç bir şey olamazdı.´ Sefiller sayfa 347.İletişim Yayınları. Adam o gün bunu okusun etkilensin.
Onndan sonra 8 Şubat yaz. İnsanlar o kitabı okumak istesin, merak etsin.
Sen gitmişsin Müzeyyen Senar öldü yazmışsın.1977 gazeteler 2 lira oldu yazmışsın. Bir sürü gereksiz şey daha yazmışsın.
25.01.2016
Bilgi hatası çokBir tarihçi olarak bazı yanlışlar gözüme çarptı. Google´ın kuruluşu, Eyfel´in ziyarete açılışı, en eski spor organizasyonu gibi... Bu ve tarihte bugün seçilen olayların kalitesi açısından oldukça kötü, taraflı ve gereksiz bilgilerle dolu. Buna karşın İstanbul´un Fethi´ne yer verilmemiş. Henüz arka sayfaları okumadım ama ön sayfadaki bu özensizlik veya bilinçli tasarım beni oldukça üzdü.
24.01.2016
Neden mi beğenmedim?Öncelikle edebi olmaktan ziyade siyasi bir takvim. Günün olayı daha çok siyasi (sol) olaylardan seçilmiş. Çıkan kitaplardan klasiklerden ziyade toplatılan kitaplar var. Ayrıca bu bölümde aşırı gereksiz olaylara yer verilirken birçok edebi olay yok. Hepsini geçtim 24 Nisan´a ´Ermeni Soykırımını Anma Günü´ diye en üstten yer vermişler. Açıkçası şaşırdım, seneye edebi ismi yerine siyasi takvim çıkarmaları gerekir. Almadan önce içeriği bilmeniz gerekir diye düşündüm.