idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Hukuk ve Ekonomi; insan kalabalıklarını modern bir topluma dönüştürmenin iki temel faktörü olarak görülmelidir. Aksi takdirde "sosyal" ya da "toplumsal" gelişmeler anlamını kaybetmeye mahkûmdurlar. Bir toplumu oluşturan değerler ne olursa olsun, bu değerleri bir arada tutan hukuk ve ekonomidir. Bu iki unsur bir arada, yan yana, omuz omuza değilse, bir ülke açısından tartışılacak bir kavram kalmamış demektir.

Asla birbirinden ayrılması mümkün olmayan, ayrıldığında ise felaketler açısından tarihin tekerrürünü gerçekleştiren bu iki kavramı, "sosyal bilimler" in pek çok boyutunda bir arada görmek mümkündür. Toplumların gelişim sürecine yön veren ekonomik sistemlerin oluşumunda ve işleyişinde de bu iki unsur bir aradadır. Serbest piyasa ekonomisinin varlığını devam ettirmesinde özel ekonominin işleyiş mantığında var olmayan bir dizi kuralın ortaya konması hukuk ile mümkün olmakta ve böylece "sistem" oluşmakta ve işlemektedir. Ekonomik sistemin işlemesi ise; aynı zamanda hukukun işleyişini daha önemlisi "hukukun üstünlüğü" nü beraberinde getirmektedir.

Rekabet, regülasyon ve reform bu açıdan ele alınması gereken kavramlardır. Sadece rekabet, sadece regülasyon, sadece reform uygulamaları ülke ekonomilerini hedeflerine ulaştıramazlar. Bir ülkenin ekonomik, sosyal, toplumsal gelişmesi, bu üç önemli yapısal unsurun hukukla kaynaştırılması sonucunda mümkün olabilir.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 256

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Palet Yayınları

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.