idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Parasal rekabet dünya ekonomisinde artık hayatın bir gerçeğidir. ABD Doları, Avro ve Yuan gibi uluslararası para birimleri, küresel güç dengesinin odağında olup son derece politiklerdir. Fakat para ve güç arasındaki bu ilişki tam olarak nedir? ABD, Avrupa ve Çin'in jeopolitik konumlarında neye delalettir? Popüler yorumlar ABD Doları'nın hakimiyetinin sonuna gelindiği yönünde. Fakat aksine, Paranın Gücü adlı bu çalışma, küresel para rekabetinin hâlâ ABD Doları'nı büyük ölçüde desteklediğini öne sürmektedir. Benjamin Cohen bu çalışmasında hem Avro'nun hem de Yuan'ın, ABD Doları'nın en tepedeki yerini alamayacağını öne sürerek bunu nedenleriyle açıklamaya çalışıyor.Tuncel Öncel'in bu özenli çevirisiyle çıkan bu kitapta yazar, paranın gücüne yenilikçi bir analiz sunarken, uluslararası paranın sahip olabileceği rollerin ayrılması gerektiğini vurguluyor.

Genel kanı, ABD hegemonyasındaki küresel ekonomiden uzaklaştığımız gibi, Dolar hakimiyetinden de uzaklaşacağımız yönünde. Ancak ekonomi, finans ve jeopolitik alandaki ortaya çıkacak sonuçlar belirsizliğini koruyor. Bu konuları anlamamızda Benjamin Cohen yetkinliğini ortaya koyarak, Paranın Gücü'nde başarıyla anlatıyor. Barry Eichengreen, University of California, Berkeley

Paranın Gücü'nde Benjamin Cohen, ABD Doları karşısında diğer para birimlerinin, onun dominantlığı karşısında rekabetlerini ele alıyor. Tüm kariyerini uluslararası para ilişkileri politikası üzerine geçiren Cohen, literatüre de bu açıdan çok hakimdir. Bu çalışma, bu alanda okuyabileceğiniz en iyi kitaplardan biridir. Lawrence Broz, University of California, San Diego

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.