idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Türkiye'de sosyalistler iki önemli yıkım yaşadılar.Bunlar 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi, 1989-1991 yıllarında Doğu Avrupa ve Sovyetlerin yıkılması, 12 Eylül Darbesi sossyalistlerin fiziki, ideolojik, siyasi ve örgütsel olarak ezdi geçti. Doğu Avrupa ve Sovyetlerin yıkılması ise var olan "umutları" "inançları" aldı götürdü, Bu iki olay sonucu yaşanan medcezir sosyalistleri yeni yol arayışlarına sevk etti. Bir kısım sosyalist yıkımın şiddetine direnemeyerek (birçok nedenin bileşkesi sonucu) safları terk etti, kalanlar ise şok ve şaşkınlıkla tabir uygunsa sağa sola saldırmaya başladılar.


Marksizm içinde kalınarak (gelişme, değişme, zenginleştirme varsa yanlışlardan arındırmayı dikkate alarak) her konumunun ve sorunun aşılacağı mümkün ve zor değilken, onların bir kısmı (kendi siyasal çizgilerinin yeterli ve net olmamasından dolayı) siyasi yaşamlarını dışardan (Marksizm dışında) aramaya başladı ve başlattığı Marksizm'in yeterince üzerinde durmadığı psikoloji, sosyoloji, sanat, post akımlar, sivil toplumculuk ve marjinal konular üzerinde yoğunlaşmaya başladılar. Diğer bir kısım ise Marksizm'in temel konularım dikkate alsalar da mutlakçı, tutucu, statükocu, bir şekilde o konulan değerlendirdiler.


Siyasi çizgilerinin gereği de zaten böyle tezahür ediyordu. Bu durum zaten iki yıkımla prestij kaybeden sosyalistleri daha da yıprattı, açmazı devam ettirdi, işte biz bu olumsuzluğa mütevazı bir şekilde de olsa el koymaya, şok ve şaşkınlığı dayatmaya olumsuzluğu olumluluk anlamında aşmak doğrultusunda yazmaya başladık, temel amacımız Marksizmin içinde kalınarak her konunun biraz çaba sonucu netleşeceği, var olan boşlukların doldurulabileceği, ihtiyaçlara cevap vereceği noktaları çözebileceğine olan inanç ve güvenimizdi.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 653

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Veng Yayınları

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.