idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Her büyük dedektifin kendine göre bir ortamı olur. Sherlock Holmes için o ortam, Edward dönemi İngilteresi'nin karanlık sokaklarıyla görkemli malikaneleridir. Miss Marple için İngiltere kırsalında bir köydür. Komiser Maigret için Paris'in bulvarlarıdır. Bu tür detektifler o yerlerin yalnız coğrafyasını bilmekle kalmaz, kurumlarını, insanlarını da bilirler. Kendi ortamlarında işlerin nasıl yürüdüğünü, insanların nasıl davrandığını çok iyi anlarlar.

Marjinde Cinayet'in dedektif-kahramanı Henry Spearman'ın da farklı bir ortamı vardır, ama o ortam hiçbir zamanla ya da mekânla sınırlanmış değildir. Onun ortamı, rasyonel insanın kafasının içindedir; o insana belli bir amaca ulaşmak için iki seçenek verildiğinde, her zaman maliyeti düşük olanı seçecektir. Spearman'ın esrarengiz olayı çözmesi, bu rasyonel insanın nasıl davrandığını anlamak ve tüm insanların rasyonel olduğunu varsaymak yöntemiyle gerçekleşmektedir.

Bir iktisatçı olan dedektifimiz, insanların mantıksız görünen seçimlerinin arkasındaki gizli amacı keşfetmeye çalışıyor. İktisada Giriş derslerinde yardım kaynak olarak da kullanılan kitap, okuyucuya insan davranışlarının iktisadî analizlerini heyecan verici bir maceranın içinde sunuyor.



Sayfa Sayısı: 245

Baskı Yılı: 2011


Dili: Türkçe
Yayınevi: Liman Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Marshall Jevons
Çevirmen:Belkıs Dişbudak

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.