idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Doğu Avrupa'da 1989'dan bu yana ortaya çıkan siyasi altüst oluşlar ortadayken, marksizim ve marksist ekonomik teori hala bir anlam taşıyor mu? Bu ülkelerin pazar ekonomisine dönmeleri açıkça marksizmin iflası anlamına gelmiyor mu?Sürekli sorulan bu sorulardan yola çıkan Kapitalist Ekonominin Temelleri, marksist ekonomik teoriyi en açık seçik, en yalın biçimde sunarak kapitalist toplumu çağımızdaki gerçeklerini çözümlenmesinde marksist ekonomik yaklaşımın ortaya koyduğu zenginliği sergiliyor. Marksist yaklaşımın "eskimek" şöyle dursun, günümüz dünyasının anlaşılması için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyarak bu çerçeve içinde günümüzün başlıca sorunlarını tartışıyor: Verimlilik yarışı, "tüketim toplumunun" sınırları, çalışma süresinin azaltılmasına karşı direnç, sermaye ile ekonomik gücün birikimi, pazarlama, üretimin uluslararasılaşması, meta üretiminin genişlemesi, reklam salgını, ekonomide devlet müdahalesi, ekonomik bunalımlar ile işsizlik, "üçüncü dünya"daki yoksulluk...Kitap liberal ideolojinin köklü bir eleştirisiyle sonuçlanıyor: "İşçilerin kapitalist sömürüye karşı yürüttükleri mücadele, her türlü liberal ideolojiye karşı ideolojik mücadeleyi de zorunlu kılıyor."



Sayfa Sayısı: 317

Baskı Yılı: 1997


Dili: Türkçe
Yayınevi: İmge Kitabevi
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Jacques Gouverneur
Çevirmen:Fikret Başkaya

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.