idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

İpekyolu'nun fantastik mekânına ekonomi penceresinden bir yolculuk yapmayı hedefleyen bir kitabı yazmak kolay değildi. Herkesin masal zannettiği bir mekânın gerçek ve maddi boyutlarını anlatabilmek çabası kitabın temel gayesidir. İpekyolu, Türkler için her milletten öte bir mekândır. İpekyolu'ndan bütün milletler ticari ve siyasi sebeplerle geçerken, Türkler yeniden hayat bulmak için geçtiler. Böylece Asya'nın doğusunu ve batısına bağlayan bir medeniyet yolunu inşa ederek, Türkiye'yi yurt edindiler. Türkiye, Batı Asya'da bir devlet olmasının ötesinde, yaklaşık 8.000 kilometre uzunluğundaki medeniyet yolunun tüm unsurlarını bünyesinde barındıran, iktisadi ve siyasi güç odağıdır. İpekyolu ekonomileri, 90'lı yıllarda siyasi özgürlüklerini geliştirdikten sonra 2000'li yıllarda onbeşinci yüzyıldaki ihtişamını yakalayabilecek bir atılımın içine girdi. Artık İpekyolu, komünist Rusya'nın sömürgesinden kurtulan devletlerin odağında yer aldığı ve dünya ekonomisine hayat enerjisi sağladığı bir refah alanı olmaya adaydır. Asya'nın kapalı karasından fışkıran enerji kaynakları, İpekyolu ekonomilerine yeniden refah sağlarken, adeta kuru bir vadiden yeniden su akarmışçasına geçtiği tüm ekonomilere de hayat vermektedir.

Bu kitap, İpekyolu'nun enerji temelli gelişimini Türkiye odağında bir fırsat vizyonunun ekonomi politiğini anlatmaktadır. Özellikle kitap, Türklerin binbeşyüzyıllık ticaret, siyaset ve hayat alanı olan İpekyolu çevresindeki ülke ekonomilerinin gelişmelerini anlatmaktadır. Ayrıca İpekyolu'nun yeniden 14 İpekyolu Ekonomileri ve Türkiye İçin Alternatif Vizyon dirilişi ile büyük güçlerin rekabetini yine tarihi ifadesiyle, Yeni büyük oyunu ve yeni İpekyolu'nu iktisadi yönleriyle ortaya koymaya çalışmaktadır. Kitabın nihai amacı, Türkiye'nin tarihi kökenlerinin getirdiği iktisadi fırsatları bir ekonomik ödül haline getirebilmesinin yol ve yordamları üzerine kurulabilecek bir vizyonun çerçevesini çizmektir. Kitabı yazmak için ekonomi alanın imkânlarından yararlansam da, İpekyolu'ndaki Türk devletlerinin ekonomide yeniden güçlenmesinin verdiği heyecan daha büyük bir motivasyon kaynağımdır. 2007 yılından beri izlediğim makale, kitap ve yazılardan aldığım ilhamla yazılan bu kitap, Türkiye'nin iktisadi geleceğinin Asya'ya ve İpekyolu'na olan bütünleşmesiyle sağlanacağını olan inancımın bir sonucudur.
(Tanıtım Bülteninden)


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 166

Baskı Yılı: 2013


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 110

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Hiperlink
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Mustafa Yıldıran
Editör:Yusuf Günbaş
Kapak Tasarımı:Yunus Karaaslan

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.