idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Tüm dünya yüzeyinde, hemen hemen tüm sol akım ve eğilimler bugün aynı tip sorular ortaya atıyorlar. Felaket nasıl meydana geldi? Bunun derinde yatan tarihsel sebepleri nelerdir? Tekrarından nasıl kaçınılabilir? Sosyalist projenin hala herhangi bir geleceği var mı? Stalinizm ve Stalinizm sonrasının enkazından geriye bir sosyalizm kalacak mı? Sistematik bir işçi bürokrasisi -işçi sınıfı örgütlerinden ve işçi devletlerinden türeyerek ortaya çıkan bürokrasiler- kuramı sunmaksızın bu sorulara ikna edici bir cevap vermek mümkün değil. Elinizdeki kitabın emeli budur. Bürokrasi çok yüzlü bir canavardır ve bu şekilde kavranılmalıdır. Kökleri iktisadi ve kurumsaldır. Gelişme süreci siyasi-stratejik seçimleri gerektirir. İdeolojik kendini haklı gösterme ve yozlaşma süreçlerinde yansımasını bulur. İktidara yükselişi negatif kadro seçimi mekanizmalarıyla sağlanmıştır. Tüm bu bürokratikleşme veçheleri, sürükleyici bağı, bürokrasinin daha önce kitlelerin kendilerince uygulanan idari işlevleri temellük eden yeni bir toplumsal tabaka olarak tanımlandığı ilk üç bölümde tahlil edilmiştir. Bu durum, bir işçi devletindeki yönetici parti de dahil, işçi hareketine toplumsal işbölümünün girmesinin sonucudur. İşçiler bu andan itibaren kendi safları arasından yükselen insanların yönetimine ve "patronluğuna" girerler. Kendi memurları tarafından tahakküme ve sömürüye tabi tutulurlar.
(Arka Kapak)



Sayfa Sayısı: 328

Baskı Yılı: 1992


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yazın Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Ernest Mandel
Çevirmen:Bülent Tanatar
Kapak Tasarımı:İnci Batuk

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.